Üç ülkede Efrîn direnişi selamlandı, Türk devleti kınandı

Avrupa'da yaşayan Kürtler ve dostları, Efrîn direnişine sahip çıkmayı sürdürüyor. Kitleler, Türk devletini ve işbirlikçilerini protesto ediyor.

KOPENHAG: Danimarka’daki Kürdistanlilar 'Efrîn kazanacak' şiarıyla eylemlerine devam ediyor. Eylemlerin bugünkü adresleri de başkent Kopenhag ve Horsens kentiydi.

Kadınların öncülüğünde binlerce kişinin katıldığı Kopenhag'daki mitingde, Çağın Direnişi selamlandı.

Danimarka'nın sessizliğine de tepki gösterilen eyleme, Sosyalist Halk Partisi adına dayanışma mesajı gönderdi.

PYD adına yapılan konuşmada da "Önder Apo'nun felsefesiyle Kürt halkı Efrîn şahsında insanlık onurunu koruyacak" denildi.

Horsens kentinde de yüzlerce kişi 'Bijî Serok Apo', 'Bijî berxwedana Efrînê' sloganlarıyla eylem yaptı.

KASSEL: Almanya’nın Kassel kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da Efrîn için yürüdü. Efrîn'le Dayanışma Komitesi'nin organize ettiği yürüyüşe binin üzerinde kişi katıldı. Halitplatz'ta başlayan yürüyüş, silah fabrikasının önüne kadar sürdü. Ardından çarşı merkezinde bulunan Friedrichplatz'a kadar yürüyen kitle, burada yaptığı konuşmalarla Türk devletini protesto etti.

DUISBURG: Almanya’nın Duisburg kentinde DKTM ve Efrîn’i Sahiplenme Platformu’nun çağrısıyla bir yürüyüş düzenlendi. Tren garı önünde bir araya gelen binlerce kişi, eylem yasağını dinlemedi. Bayrak taşımayı yasaklayan polis, YPG ve YPJ yanlısı sloganlarla karşılık verildi.

Mitingde NAV-DEM, ATİF, Die Linke, MLPD ve Efrîn’i Sahipleme Platformu adına konuşmalar yapıldı. Eylemde sık sık “Katil Erdoğan” ve “Yaşasın Efrîn direnişi” şeklinde sloganlar atıldı.

BREMENHAVEN: Almanya’nın Bremenhaven kentinde de aynı amaçla bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Yapılan yürüyüşe Türk işgal saldırıları ve işlenen katliamlar kınadı. Eylemciler Türk devletine panzer ve silah satan Alman hükümetini de kınarken, Bremenhaven DKTM adına bir konuşma yapan Meclis Eş Başkanı Galip Atış, “Türk devleti Efrîn’i 3 saatte alacağız diyordu. Ama bugün 36 gündür batağa saplanmış. Aslında Türk devleti Efrîn’de yenilmiştir” dedi. 

STOCKHOLM: İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını kınamak için bir kez daha meydanlara çıktı.

Efrîn Direnişiyle Dayanışma Komitesi'nin çağrısı üzerine İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu önündeki Norra Bantorget Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını ve komployu kınayan pankartlar taşıdı. Yürüyüşte Türk devleti ve DAİŞ artığı çetelerin Efrîn'de sivillere yönelik yaptığı katliamları gösteren fotoğraflar da taşındı.

Yürüyüş boyunca kortejin en önünde giden araçtaki hoparlörden Efrîn'e dönük işgalci saldırılar teşhir edildi ve 'Bijî Serok Apo', 'Bijî berxwedana YPG/YPJ', 'Faşist Erdoğan' sloganları atıldı.

Norrmalmstorg Meydanı'nda Efrîn ve devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunda bulunulmasından sonra Kürt dernek, parti ve örgütleriyle Efrîn Direnişiyle Dayanışma Platformu'nun medyaya gönderdikleri ortak açıklama okundu.

KNK adına konuşan Karvan Said, Erdoğan ve Türk devletinin Rojava'daki eşitlikçi sistemi ortadan kaldırmak için Efrîn'e saldırdığını söylerken, Efrîn'in sadece Kürtler için değil tüm dünya açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Türk devletinin Efrîn'de katliam yapmasına onay veren Rusya'ya da tepki gösteren Said, İsveç hükûmeti ve Avrupa Birliği'ne saldırıların durdurulması için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.