Ülkücüler Alman ordusuna da sızmış

Almanya’da Türk faşist yapı Ülkücüler’in bu kez orduya sızdığı ortaya çıktı. Haklarında soruşturma başlatılan Ülkücülerin MİT bağlantı olabileceği belirtiliyor.

Almanya’da örgütlü olan MİT ajanlarının son yıllarda başta emniyet, belediye ve mülteciler dairesi gibi birçok kuruma sızarak ülkede yaşayan Kürtler ve Türklere ilişkin bilgi topladıkları ortaya çıkmıştı. Bu kez MİT ile hareket eden Ülkücü grupların Alman ordusu da sızdığı bizzat Angela Merkel’in başbakanlığındaki Federal Hükümet tarafından açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde Sol Parti’nin Federal Meclis Üyesi Ulla Jelpke Almanya'da ülkücülerin faaliyetleriyle hükümete bir soru önerisi vermişti. Jelpke’nin soru önerisini yanıtlayan hükümet, Almanya Askeri İstihbarat Servisi’nin (MAD) Türkiye'de ülkücü hareket ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle orduda görevli dört Türk asker hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.

HÜKÜMET: ÜLKÜCÜLER MİT İLE ÇALIŞIYOR

Bu akşam televizyon kanalı ARD’de yayınlanan “Report Mainz” programında ekranlara gelen yanıtta söz konusu askerlerin aşırı davranışlarda bulundukları ve daha sonra disipline sevk edildikleri belirtildi. Yanıtta dikkat çeken bir ayrıntı ise Almanya’da örgütlü olan Ülkücülerin MİT ile bağlantılarının bulunması.  

Federal Hükümet yanıtta devamla ülkücü grupların önde gelen isimlerinin MİT’e bilgi aktarmak için Erdoğan rejimi yetkileriyle Almanya'da bir araya geldiği ifade edildi. Hükümete göre ayrıca ülkücüler, kendi aralarında Almanya toprakları üzerinde silah ve atış eğitimi de yapıyor.

JELPKE: ÜLKÜCÜLER MİT’İN BİR KOLU GİBİ

Hükümetin yanıtını ARD televizyonuna değerlendiren Sol Partili parlamenter Ulla Jelpke ise Türk faşist gruplarının Almanya açısından büyük bir tehlike teşkil ettiğine dikkat çekti. Ülkücülerin Almanya’da MİT’in bir kolu gibi çalıştığını belirten Jelpke, silahlı Ülkücü grupların fiziki saldırıların yanı sıra halka korku salmak için de propaganda yaptığını söyledi.

Hükümetin resmi rakamlarına göre Almanya’da Ülkücü gruplara üye 11 bin kişi bulunuyor. Ancak gerçek sayının açıklanan rakamdan çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz Haziran ayı sonunda Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürtlere ve Erdoğan rejimi muhaliflerine Ülkücüler saldırmıştı. Avusturya hükümeti saldırıyı organize edenlerden birinin Almanya merkezli AKP-MHP iktidarına yakın bir milliyetçi kuruluşun üyesi olduğunu bildirmişti.

MİT’İN EN AZ 8 BİN AJANI VAR

Almanya’da başta diyanet kurumu DİTİB, konsolosluklar, paravan şirketler, Türk bankaları üzerinden ajan ağı kuran Türk istihbarat kurumu MİT’in Kürdistanlı ve Türkiyeli nüfusun yoğun yaşadığı bu ülkeyi arka bahçesi gibi kullandığı artık bir sır değil.

Fakat son dönemlerde Erdoğan rejimiyle ilişkilerini yeniden güçlendiren Angela Merkel’in başbakanlığındaki federal hükümet MİT’in yasa dışı bu faaliyetlerini kamuoyuna açıklamaktan çekiniyordu. En az 8 bin MİT ajanı ve casusunun aktif olduğu tahmin edilen Almanya'da Türk casuslarına açılan soruşturmalar ise sembolik bir önemi geçmiyor.