Abdullah Öcalan Demokrasi Vakfı kuruluyor

Geçtiğimiz Cuma günü Birleşik Krallık Parlamentosu'nun üst kanadı olan Lordlar Kamarası’nda yapılan konferansta, Abdullah Öcalan Demokrasi Vakfı kurulması kararlaştırıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplonun 20. yıl dönümünde Birleşik Krallık parlamentosunun üst kanadı olan Lordlar Kamarası’nda yapılan ‘Ortadoğu Krizinin Çözümü: Abdullah Öcalan’ın Düşünceleri’ adlı konferansa farklı kesimlerden çok sayıda politikacı, akademisyen, aktivist ve gazeteci katılmıştı. Konuşmacılar arasında Lordlar kamarası üyesi Maurice Glassman, Sinn Fein milletvekili Chris Hazzard, HDP milletvekili Hişyar Özsoy, Profesör David Greaber, Alman Profesör Udo Steinbach, Güney Afrikalı siyasetçi Ebrahim İsmail Ebrahim, Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı İlham Ehmed ve Öcalan’ın avukatlarından İbrahim Bilmez gibi isimler yer aldı.

Birleşik Krallık Parlamentosu Lordlar Kamarası’nda bir ilk olma özelliği taşıyan konferansta kurulması kararlaştırılan Abdullah Öcalan Demokrasi Vakfı’nın kuruluş çalışmaları başladı. Öcalan’a özgürlük Kampanyası yürüten sendikaların da içinde yer alacağı vakfın çalışmasında Lordlar Kamarası üyeleri, milletvekilleri ve akademisyenler yer alacak. Önümüzdeki aylarda kuruluşu tamamlanması beklenen Abdullah Öcalan Demokrasi Vakfı, Öcalan’ın fikirlerin yaygınlaştırılması amaçlı çalışmalar ve etkinlikler yürütecek.

‘Ortadoğu Krizinin Çözümü: Abdullah Öcalan’ın Düşünceleri’ ana başlığı altında yapılan konferansta, Demokratik Konfederalizm, Türkiye, İran, Irak ve Suriye’deki ulus-devlet krizi, Türk devletinin Türkiye ve Suriye’de Kürt karşıtlığı ve İmralı işkence sistemi gibi alt başlıklar tartışılmıştı.