Açlık grevi 11’inci gününde: Tecridi kırana kadar sürecek

Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi kırmak ve özgürlüğü için Strasbourg'da başlatılan açlık grevi 11 gününde. Eylem ilk günden itibaren yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile Strasbourg’da düzenlenen açlık grevi eylemi 11’inci gününde devam ediyor.

Strasbourg’da 17 Aralık’ta bir basın açıklamasıyla başlatılan eyleme aralarında çok sayıda kurum temsilcisi ile HDP Milletvekili Dilek Öcalan’ın da bulunduğu 15 kişi katılıyor.

Strasbourg’daki Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde sürdürülen eylemi ilk günden itibaren her gün yüzlerce kişi ziyaret etti. Kentte faaliyet gösteren Türkiyeli sol hareket ve derneklerin de desteklediği eylemcilere Noel Bayramı tatili nedeniyle de yoğun bir destek ziyareti söz konusuydu.

AK VE CPT İLE GÖRÜŞME TALEBİ

Kürt Halk Önderi üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırma amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümsüz açlık grevine katılanlar, eylemin birinci derecede muhatabı olan Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ile de görüşme taleplerini ilettiler.

Eylemleri hakkındaki açıklamayı AK ve CPT yetkililerine ileten açlık grevcileri, Öcalan’ı ziyarete yetkili tek kurum olan CPT’nin derhal İmralı adasına gitmesini talep ediyor.

DİDF İADEYİ ZİYARET

Açlık grevinin 11’inci gününe kadar birçok kurum tarafından da ziyaret edilen eylemciler, bugün daha önce kendilerini ziyaret eden DİDF’e iadeyi ziyarette bulundu. Açlık grevcileri, eylemlerinin amacına yönelik bilgilendirmeler yaptı.

“OLDUKÇA GÜÇLÜ BİR İRADE İLE BAŞARACAĞIZ”

Eyleme katılan Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, Öcalan’a yönelik tecridi kırana kadar açlık grevini sürdürmekte kararlı olduklarını vurgulamıştı. Koç, güçlü bir irade ile başarıya odaklandıklarının altını çizmişti.