Açlık grevi direnişçileri Koç ve Sürgüt tedaviyi reddetti

Strasbourg’da tecride karşı 118 gündür açlık grevinde olan ve bugün hastaneye kaldırılan Yüksel Koç ile avukat Deniz Sürgüt, tedaviyi reddederek eylemlerine devam ettiler.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine katılan 14 eylemciden KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ile avukat Deniz Sürgüt, bugün öğleden sonra rahatsızlanmış ve çağrılan ambülansla hastaneye kaldırılmışlardı.

Ambülansla götürüldükleri Strasbourg’daki bir hastanenin acil servisine kaldırılan iki eylemci, burada her türlü tedaviyi reddettiklerini beyan etti. Eylemciler daha sonra açlık grevi eyleminin sürdüğü alana geri götürüldü.

Eylemcileri başından bu yana takip eden Dr. Fahrettin Gülşen, Yüksel Koç’ta daha önce üst solunum yollarında iltihaplanma olduğunu ve kendisinin tedaviyi reddetmesi nedeniyle bu durumun akciğer ve kalbi zorladığını ve kalp ritim bozukluğu tespit edildiğini söylemişti. Yüksel Koç’ta ayrıca akciğerinde pnömoni belirtilerine rastlanmıştı.

Eylemcilerden avukat Deniz Sürgüt’ün ise son bir haftadan bu yana ciddi kas ve kemik ağrıları vardı. Sürgüt’ün bu ağrılara bağlı olarak ciddi uykusuzluk, mide bulantısı ve baş dönmeleri neticesinde doktorlarca hastaneye kaldırılması uygun bulunmuştu.

Koç ve Sürgüt gibi diğer 12 eylemcinin de artık her an bu durumu yaşayabileceğini söyleyen Dr. Fahrettin Gülşen’e göre, eylemcilerin durumu her an ağırlaşabilir.