Açlık grevi eylemcilerinden Köln mitingine çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük sloganıyla Almanya’nın Köln kentinde onlarca kişinin katılımıyla yürütülen açlık grevi üçüncü ve son gününe girerken, kitlesel mitinge çağrı yapıldı.

Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ için başlatılan ''Öcalan'a Özgürlük'' Kampanyası kapsamında, 23-27 Nisan tarihleri arasında Strasburg olmak üzere bir çok merkezde, açlık grevleri ve oturma eylemleri sürüyor.

Bu çerçeve de Kuzey Ren Vestfalya( NRW) eyaletinde yaşayan Kürtlerin de, Köln kentinde başlattıkları açlık grevi eylemi 3’ncü gününde devam ediyor.

Onlarca kişi, “Öcalan’a özgürlük” pankartı altında kentin en işlek merkezlerinden biri olan Rudolfplatz’da eylemlerini sürdürüyor.

Kürdistanlılar, yaptıkları konuşma, dağıttıkları bildiri ve verdikleri mesajlarla Öcalan’ın üzerindeki tecride dikkat çekiyor.

‘ÖNDER APO’YA SAHİP ÇIKALIM’

Açlık Grevi Eylemi Tertip Komitesi, Öcalan'a uygulanan tecrit koşullarının hiçbir koşulda kabul etmeyeceklerini belirtilerek, şu çağrıda bulundu: ”Önder Apo, yıllardır izolasyon altındadır. Buna rağmen büyük bir direniş içerisinde ve bu saldırılara karşı koyuyor. Biz halk olarak da bu direnişe layık olmalıyız. Çünkü Önder Apo, Kürt halkı için varlık ve yokluk gerekçesidir. Ona yapılan bu baskıları kınıyor, kabul etmiyoruz. Bunun için biz NRW Eyaleti’nde yaşayan Kürtler ve dostları, 3 günlük açlık grevi eylemi başlattık. Eylemlerimiz bununla sınırlı olmayacak ve farklı yöntemlerle devam edecektir. Biz bu akşam açlık grevi eylemimizi bir miting ile bitiriyoruz. Halkımıza çağrımız, Önder Apo’nun üzerindeki baskıya, tecride ve izolasyona karşı yapacağımız mitinge güçlü katılmalarıdır. Çünkü Önder Apo Kürtlerin dili, onuru ve kimliğidir. Onun için bu kadar baskı yapılıyor. O zaman bizde AKP’nin bu saldırılarına karşı kendi dilimizi, kültürümüzü ve onurumuz olan Önder Apo’ya sahip çıkmak için bugün akşam saat:18:00’de Rudolfplatz’da kitlesel mitinginde buluşalım.”