Açlık grevi eylemcisi Kobanê acil hastaneye kaldırıldı

Tecridin kaldırılması talebiyle üç aktivistle birlikte Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Cemal Kobanê acil olarak hastaneye kaldırıldı. Tedaviyi kabul etmeyen Kobanê, eylemini sürdürüyor.

Türk devletinin İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle Almanya’nın başkenti Berlin’de 4 Kürt aktivist; Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak açlık grevi eylemlerini sürüyor.

29 Ocak’tan bu yana bedenini açlığa yatıran aktivistlerden Cemal Kobanê ise bugün akşam saatlerinde sağlık durumunun kötüleşmesine üzerine ambulans ve acil doktorlar açlık grevi eyleminin sürdüğü NAV-DEM’in Berlin’deki lokaline gelerek Kobanê’yi muayene etti.

Kobanê’nin sağlık durumunun endişe verici boyutlarda olduğunu tespit eden sağlık görevlileri eylemcinin hastaneye kaldırılmasına karar verdi. Açlık grevi eylemcisi Kobanê ise iç organlarının iflas etmek üzerinde olduğunu tespit eden doktorların önerdiği bütün tıbbı müdahaleyi ret etti.

Hastanede sağlık görevlerinin uzattığı suyu bile içmeyi kabul etmen Cemal Kobanê eylemini sürdürmek için arkadaşlarının yanına gitmek istediğini ifade etti. Bunun üzerine tedavi edilmeyen Kobanê, hastanede kısa süre tutulduktan sonra tekrar eylemci arkadaşlarının yanına getirildi.

Eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu söyleyen Kobanê, geçtiğimiz günlerde de nefes almakta zorlanarak kalp spazmı geçirmişti. Kobanê, Kassel kentinde Ömer Bağdur ile birlikte başladığı açlık grevi eylemini 112 gündür sürdürüyor. Diğer eylemciler; Mele Mustafa Tuzak 128 gün, Şiyar Xelil ise 115 gün açlık grevi eylemindeler. Daha önce Kassel, Duisburg ve Nürnberg kentlerinde açlık grevi direnişine katılan aktivistler, geçtiğimiz Mart ayından itibaren eylemlerini toplu şekilde Berlin’de sürdürme kararı almışlardı.