Açlık grevi eylemcilerini PCF üyeleri ziyaret etti

Strasbourg’da devam eden açlık grevi eylemini akşam saatlerinde PCF 67. bölge sekretaryasından bir grup ziyaret etti.

Strasbourg’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için yapılan açlık grevini, Fransız Komünist Partisi (PCF) 67’inci Bölge Sekretaryası ziyaret etti.

Ziyarette söz alan KCDK Eş Başkanı Yüksel Koç eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kaldırmayı amaçladığını belirterek, Kürtlere karşı bir soykırım tehdidinin mevcut olduğunu söyledi.

‘CPT’YE GÖREVLERİNİ HATIRLATIYORUZ’

Açlık grevi eylemcilerinden ve HDP Urfa eski Milletvekili Dilek Öcalan ise, Önderi üzerindeki tecridin 2011’de başladığını belirtti. Ailesi olarak görüşme taleplerinin kabul edilmediğini belirten Öcalan, tecridin insanlık suçu olduğunu dile getirerek, CPT, AK, AP’den bir talepte bulunmadıklarını bu eylemle kurumlara görevlerini hatırlatmayı amaçladıklarını söyledi.

‘FAŞİZM BİRLİKTE MÜCADELE İLE YENİLİR’

Açlık grevcilerinden Mehmet Nimet Sevim ise Kürdistan’ın dört parçaya ayrılmasının ortaklarından birisinin de Fransa olduğunu belirtti. Ortadoğu’nun şekillenmesi ve kurulan ulus-devletlerin Kürdistan’ın işgali ile mümkün olgunu söyleyen Sevim, bugün de Öcalan’a uygulanan ağır tecridin tek sorumlusunun Türkiye olmadığını, emperyalist devletlerin de bu tecridin ortağı olduğunu dile getirdi.

‘MÜCADELENİZ, MÜCADELEMİZDİR’

Fransız Komünist Partisi (PCF) adına söz alan Christian Grosse ise burada bulunmalarının sebebinin sadece açlık grevi eylemcilerini desteklemek olmadığını, Fransız halkını destek amacı ile burada olduklarını vurguladı.

Grosse Aralık 2018 de Strasbourg’da gerçeklesen DAİŞ saldırısını hatırlatarak, bu saldırının Suriye’deki savaşla bağlantılı olduğunu belirtti. “Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir” diyen Grosse şöyle konuştu: “Bu mücadelede başarıya ulaşmak için Fransız kamuoyunu kazanmamız gerekiyor.”

Ezilen halklarla dayanışma içerisinde olmak Komünist Partisi’nin amaçlarından biri olduğunu söyleyen Grosse “Bugün Kürtlere yapılanlara karşı Kürtlerle birlikte olmak zaten Komünist Partinin kimliğinde olan var. Bunu çıkardığımızda Komünist Partisi demenin de anlamı kalmamış olur” dedi.

Kürt halkının kurtuluşunun, Öcalan’ın özgürlüğünün, Ortadoğu’daki halklar için ortak yaşam ve barış anlamına geldiğini belirten Christian Grosse, kamuoyu çalışmalarının yansıra parlamentoda eylemin dile getireceklerini belirtti.