Açlık grevleri için hashtag kampanyası başlatılıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kırmak, sağlık, güvenlik ve özgürlüğünün sağlanması amacıyla düzenlenen açlık grevlerine destek için Twitter’dan büyük bir kampanya başlatılıyor.

Twitter’dan yarın akşam Avrupa saatiyle 19.00’da başlayacak olan Hashtag kampanyası ile devam eden ve özellikle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven açısından kritik aşamaya giren açlık grevlerinin tüm dünyaya duyurulması hedefleniyor.

İngilizce, Kürtçe ve Türkçe hazırlanan çağrı metinlerinde, “Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevi tehlikeyi bir aşamaya gelmiştir. Leyla Güven ve bütün süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin kabul edilmesi için CPT ve Avrupa Konseyi’ni harekete geçirmek amacıyla 6 Ocak’ta sosyal medya üzerinde bir kampanya başlatacağız” denildi.

Leyla Güven ve arkadaşlarının taleplerinin tüm dünyaya duyurulmasının amaçlandığı kampanyaya herkesin katılım çağrısı yapıldı.

Hashtag kampanyası @hungerstrikes_ hesabından başlayacak.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinde durum oldukça kritik. Güven’in başlattığı açlık grevi, bugün 59’uncu gününde. Hewler’deki açlık grevinde 46’ıncı güne girilirken, Fransa’nın Strasbourg şehri ile Britanya’ya bağlı Galler’de başlatılan açlık grevleri 20’inci gününe girdi. Ayrıca Türkiye cezaevlerindeki diğer mahkumların süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri 21’inci gününde.