ADHK 2 Kasım’da alanlara çağırdı

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK) 1 Kasım Dünya Kobanê İle Dayanışma Günü dolayısıyla, Türk işgaline karşı çıkmak için 2 Kasım’da alanlara çağırdı.

Her yıl yüzbinlerce kişinin dünyanın değişik coğrafyalarında sokaklara çıkarak, Kobanê’de yaratılan devrimci zaferi kutladığını belirten ADHK, şu hatırlatmalarda bulundu:

“Kürt ulusal hareket başta olmak üzere, uluslararası devrimci, demokrat ve sosyalist hareketlerin aktif katılımıyla, emperyalistlerin piyonu olan IŞİD barbarlığına karşı, göğüs göğse çarpışarak, 135 günlük IŞİD kuşatması yenilgiye uğratılmış, Kobanê’nin özgürlüğü sağlanmış ve eşi görünmemiş azim ve çabayla direniş babında 2. Stalingrad yaratılmıştır. Bu tarihsel destan unutulamaz.

Türk devletinin tarihi boyunca, Kürt ulusun kendi kaderini tayin hakkını zorla bastırma uğraşı içinde olduğunu ifade eden ADHK, “AKP iktidarı da aynı geleneği sürdürerek, Batı Kürdistanı işgal etmiştir. Ya da emperyalist efendilerince işgal ettirilmiştir. Hedefleri Kobani olmak üzere genelinde, Kürt ulusal hareketini bastırmaktır. Orada gelişen devrimci kıvılcımı yok etmektir” diye belirtti.

Dünya Kobanê ile dayanışma günün beşinci yılına girmekte olduğunu ifade eden ADHK, Türk devletinin saldırılarına karşı harekete geçmenin devrimci sorumluluğun gereği olduğunu kaydetti.

Açıklama şu çağrı ile son buldu: “1 Kasım Dünya Kobanê İle Dayanışma Günü vesilesiyle, Dünya çapında 2 Kasım’da faşist Türk devletinin Rojava işgaline karşı yapılacak eylemlere aktif katılım sağlayalım.”