ADHK: Turizm ve ticari ürün boykotuna aktif destek verelim!

Türk ekonomisinin boykot edilmesinin önemine işaret eden ADHK, "Ekonomilerine ne kadar çok katkı girerse, askeri araç-gereçlerin temini o derece kolaylaşır" dedi.

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), bugünkü yazılı açıklamasında, Türk devletinin ekonomisini boykot etmeye çağırdı.

AKP'nin halk düşmanı karakterine dikkat çekilen açıklamada, "İşçinin, köylünün ve emekçinin alın terini gasp ederken; Alevilerin, Kürtlerin, gayrimüslimlerin ve diğer kesimlerin haklarını da yok saymaktadır. İmha ve asimilasyon tezgahından geçirmektedir" denildi.

OHAL ve KHK’lerle faşizme yasal kılıf sağlayan AKP-MHP'nin, halkı ırkçılıkla zehirlediğinin vurgulandığı açıklamada, itirazı olanlara dönük siyasi soykırım uygulamaları hatırlatıldı.

'FAŞİZMİ SÜRDÜRMEK İÇİN EKONOMİK SORUN YAŞAMAMALARI LAZIM'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bu konseptin uygulanabilmesi için bazı koşullarla birlikte, faşist Türk hakim sınıflar düzeninin ekonomik açıdan sorun yaşamaması gerekmektedir. Ekonomilerine ne kadar çok katkı girerse, yürüttükleri savaşın ihtiyaç duyduğu insan ve askeri araç-gereçlerin temini o derece kolaylaşır. Mücadelemizin bir yanını da ekonomik alan oluşturmaktadır. TC’nin son dönem askeri yapılanmasında teknolojik açıdan belirli bir düzeye sahip silahların önemi büyüktür. Yaşanan çatışmalarda gerilla kayıplarının önemli bir bölümü savaş uçağı, helikopter ve silahlı insansız hava araçları gibi teknolojik aygıtlar vasıtasıyla olmaktadır. Efrîn işgalinde kullanılan silahlar ve cihadist çetelerin finansmanı ekonomik açıdan bir dinamiğe denk düşmektedir. Bu bilinçten hareketle elimizden geldiğince bu ekonomik döngüye destek vermeyelim.

'TURİZMİN DARBELENMESİ CİDDİ ÖNEMDE'

TC’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizmin darbelenmesi ciddi önemdedir. Türkiye’de üretilip burada satışa sunulan ticari malları boykot etmeliyiz. Alternatifi olan her ürünün alınmayıp boykot edilmesinin siyasal çalışmamıza katkı sunacağı ve hedeflerimize ulaşmada bir araç rolü oynayacağı unutulmamalıdır. Kürt ulusunun başına düşen bombada, işçiye ve köylüye sıkılan gazda, yeni yeni inşa edilen hapishanelerin tuğlasında, Aleviyi asimile eden derslerin kitaplarında katkımız olmasın.

Başta kurumumuzun etrafında kenetlenmiş kitleler olmak üzere tüm herkesi bu boykot çalışmasına katkı vermeye çağırıyoruz."