Adıgey’de İmralı tecridi protesto edildi

Adıgey’de yaşayan Kürtler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

Rusya Federasyonuna bağlı Adıgey Özerk Cumhuriyetinde yaşayan Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi ve Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal hareketini düzenledikleri bir eylemle protesto etti.

Adıgey Kürt Kültür Otonomisi öncülüğünde yapılan eylem bir araya gelen Kürdistanlılar, YPG/YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri ile katıldıkları eylemde sık sık İmralı tecridini kınayan sloganlar attı.

Adıgey Kürt Kültür Merkezi önünde yapılan eylemde konuşan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Rusya Üyesi Feyzo Hüseyin bir konuşma yaptı.

Hüseyin “Türk devleti Öcalan’a tecrit uygulayarak Kürtlerin iradesini kırmak istiyor. Şuan İmralı adasında uygulanan tecridin dünyada bir örneği yoktur. Fakat tüm uluslararası güçler bu insanlık dışı uygulamayı görmemezlikten geliyor. Kürt halkı bu tecridi kırmak için mücadelesini yükseltecek ve İmralı tecridini kıracaktır. Erdoğan diktatörlüğünde Türkiye karanlığa sürükleniyor. Efrîn’e dönük saldırı ve işgal de Türk devletinin Kürt düşmanlığın açıkça gözler önüne seriyor. Kürt Özgürlük Hareketi şimdiye kadar yürüttüğü haklı mücadelesiyle tüm faşist rejimleri yıktı. Erdoğan ve onun temsil ettiği diktatörlük rejimi de yıkılmaya mahkumdur” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından eyleme katılanlar “Bijî Serok APO”, “Bijî Berxwedana Efrînê” sloganları attı.