Adıgey’de 'tecrit' protestosu: Mücadeleyle kıracağız!

Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla bir araya gelen Kürdistanlılara hitaben konuşan Xwedêda Ahmet, “Kürt halkı bu zulme boyun eğmeyecek ve mücadelesini yükselterek bu tecridi kıracaktır” dedi.

Rusya Federasyonu'na bağlı Adıgey Özerk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren Adıgey Kürt Kültür Otonomisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Kürt Kültür Merkezinde yapılan toplantıya çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda konuşan Adıgey Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkan Yardımcısı Xwedêa Ahmet, Türk devletinin Öcalan’a uyguladığı tecritle Kürt halkının iradesini kırmak istediğini vurguladı. Ayrıca Ahmet, "Kürtler mücadelesini yükselterek bu tecridi boşa çıkaracaktır" diyerek şöyle konuştu: "Uzun bir süredir Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan avukatlarıyla ve ailesiyle görüştürülmüyor. Faşist Türk devletinin Öcalan’a uyguladığı bu tecridin tarihte eşi benzeri görülmemiştir. Bu insanlık dışı tecride karşı uluslararası güçler de sessiz kalarak destek veriyor. Bu tecritle amaçlanan; Kürt halının iradesini kırmaktır. Kürt halkı bu zulme boyun eğmeyecek ve bu kirli oyunu boşa çıkarabilecek kudrettedir. Bizler binlerce kilometre Kürdistan topraklarından uzakta olabiliriz. Ama duruşumuzla ve mücadelemizle Önderliğimizi sahiplenmeliyiz. Her bir Kürt bu kirli oyunu boşa çıkarmak için bulunduğu yere bakmaksızın büyük bir mücadelenin içinde olmalıdır.”

Konuşmanın ardından toplanan Kürdistanlılar da konuya ilişkin görüşlerini dile getirdi.