Adıgey’deki açlık grevinde Türk devletinin saldırıları kınandı

Adıgey’de 5. güne giren açlık grevine katılan Kürtler, Türk devletinin Maxmur ve Şangal’e dönük saldırıları kınandı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Adıgey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürtlerin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı açlık grevi 5. gününde. Adıgey Kürt Kültür Merkezinde başlatılan açlık grevine katılan eylemciler, dün Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e dönük saldırısını da bugün düzenledikleri bir basın açıklamasıyla protesto etti.

Eylemciler adına açıklamayı KNK Rusya üyesi ve Adıgey Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkan Yardımcısı Feyzi Hüseyin yaptı.

'SİVİLLERE SALDIRACAK KADAR GÖZLERİ DÖNMÜŞ!'

Hüseyin, Türk devletinin Maxmur ve Şengal’de insanlık suçu işlediğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Adıgey’de yaşayan Kürtler olarak halkımızın Önderliğimizin özgürlüğü için dünyanın dört bir yanında başlatmış olduğu eylemlere başlatmış olduğumuz açlık greviyle destek veriyoruz. Leyla Günen’in başlatmış olduğu eylem hepimiz için anlamlı ve bu eylemi destekliyoruz. Türk devleti Önderliğimize tecrit uygulayarak Kürtleri onun fikirlerinden uzaklaştırma niyetinde. Fakat Önderliğimizin fikirleri bugün Kürtlerin yaşadığı tüm yerlerde pratikleşiyor. Bunu gören Türk devleti hunharca Kürtlere saldırıyor. Türk devleti için Kürtlerin hepsi aynıdır. Hangi Kürdü öldürmüş veya yaralamış, onun için o kadar önemli değil; önemli olan, Kürt olmasıdır. Dün gece Maxmur ve Şengal’de de yaşanan budur. Sivil insanlara saldıracak kadar gözü dönen bir Erdoğan var."

BM'YE ÇAĞRI

Açıklamanın sonunda BM'nin sorumluluğu hatırlatılarak, şöyle denildi: "Maxmur kampı BM denetiminde olan bir kamp. Başta BM olmak üzere tüm uluslararası güçlerin Türk devletinin işlediği bu insanlık suçuna karşı duyarlı olamaya çağırıyoruz."

Açlık grevi yarın başka bir gruba devredilerek devam edecek.