Ahmet Yıldırım: Ülkenin kaderi HDP'nin elinde

Berlin'de binlerce kişinin katıldığı HDP mitinginde konuşan HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım, bu seçimlerde ülkenin kaderinin HDP'nin elinde olduğunu söyledi.

Almanya Seçim Koordinasyonu tarafından organize edilen 2. Almanya mitingi Başkent Berlin'de yapıldı. Mitinge katılan binlerce kişi 'Biji HDP!' sloganıyla Berlin'in seçime hazır olduğunun mesajını verdi. Miting Kreuzberg semtindeki Oranien Platz'da yapıldı.

Devrim ve özgürlük şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başlayan ve yoğun bir coşkunun yaşandığı mitingde "Şehit namırın", "Bijî HDP", "Jin jiyan azadi" ve "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı. Miting programının kültür bölümünde; Gulê, Hozan Aydın, Erdoğan Emir ve Avaşin Folklor Ekibi sahne aldı.

HDP AMPULÜ PATLATARAK TÜRKİYE'Yİ AYDINLATACAK

Mitingde Civaka İslamiya Kurdistan temsilcisi Seyda Davut Övsemed, Berlin Alevi Toplumu Cemevi başkanı Numan Emre ve Êzidî Toplumu temsilcisi Nujiyan Günay sahneye çıkarak birlik mesajı verdi. Mitinge destek veren Die Linke milletvekili Pascal Meiser, Die Linke'nin kardeş parti olan HDP ile her zaman dayanışma içinde olduğunu belirtti. Die Linke milletvekili Hakan Taş, "Ey Erdoğan bizden kork! HDP ampulünü patlatarak Türkiye'yi aydınlatacak" dedi.

Kürt siyasetçi Kemal Aktaş, Varto Belediye Başkanı Hüseyin Güneş ve Berlin DKTM Eşbaşkanı Yeko Ardıl da yaptıkları konuşmalarda Erdoğan'ın 24 Haziran'da tarihin çöplüğüne gömüleceğini belirtti. Halkın iradesiyle kazandıkları belediyelerin gasp edildiğin hatırlatan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, "Halkımız baskı ve kayyumlara rağmen büyük bir direniş sergiledi. Bizler bu tabloyu değiştirecek kararlılığa ve iradeye sahibiz" diye konuştu.

HDP BEDEL ÖDEYEREK MÜCADELE EDİYOR

HDP'nin selamını Berlinlilerle paylaşarak konuşmasına başlayan HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinin önemine değinerek şunları belirtti: "24 Haziran'da sadece 600 milletvekilinin seçileceği; 4-5 yıl ülkeyi kimin yöneteceğinin belirleneceği bir seçim değildir. HDP barajı aşmazsa diğer muhalefet partileri ne kadar oy alırlarsa alsınlar; 16 yıllık zulüm sisteminin kalıcılaşması önlenemez. HDP barajı aşarsa 16 yıllık zulüm düzeninin son günü 24 Haziran olacaktır. Ülkenin bu beladan kurtulmasının tek kilidi var, o da HDP'dir."

Mitingin son konuşmasını yapan AABK Onursal Başkanı Turgut Öker, HDP'nin sıradan bir parti olmadığını ve HDPlilerin milletvekili makamı için değil; halkları ve inançların özgürlüğü için bedel ödeyerek mücadele ettiğini ifade etti.