Aileler başbakanlık önünde nöbet eylemi başlatıyor

Strasbourg’da 80 gündür açlık grevi eylemi sürdüren aktivistlerin aileleri bugünden itibaren Alman başbakanlık binası önünde üç günlük nöbet eylemi başlatıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde Türk devletinin uyguladığı tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 14 Kürt siyasetçi ve aktivistin başlattığı açlık grevi eylemi bugün 80. güne giriyor. Eylemcilerin sağlık durumu kötüleşirken, başta Federal Alman Hükümeti olmak üzere İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT)’ni harekete geçirecek Avrupa ülkelerinin sessizliği sürüyor.

Son olarak Angela Merkel’in başbakanlığındaki Federal Hükümet’in Basın ve Enformasyon Dairesi’ne yazdığı mektupta 19 yaşındaki Dilan Koç, babasının sağlık durumundan duyduğu kaygılara dikkat çekerek “Babamı kaybetmek istemiyorum, bir şeyler yapmanızı umut ediyorum” talebinde bulunmuştu.

Federal Hükümet Basın ve Enformasyon Dairesi ise geçtiğimiz günlerde şu yanıtı vermişti: “Babanızın durumundan dolayı duyduğunuz endişeleri elbette anlıyoruz. Ancak basında yer alan haberlere göre babanız gönüllü olarak açlık grevine girmiş. Babanızın başka bir siyasi protesto yolu seçmesi için babanızı ikna etmenizi öneriyoruz.”

Bu cevaba ilişkin Dilan Koç kaleme aldığı yeni bir mektupta “Federal Hükümet ve yaygın Alman basını eylemcilerin talepleri karşısında ilgisiz kalmaya devam ederse bu insanlar ölecektir. Şayet harekete geçmemeniz halinde açlık grevi eylemcilerinin çocuklarıyla Federal Meclis önünde oturup protesto eylemine başlayacağız” uyarısını yapmıştı.

Merkel hükümetinin kritik bir hal alan açlık grevi eylemi karşısında ilgisiz kalması üzerine Strasburg’daki direnişçilerin aileleri başkent Berlin’de bulunan Başbakanlık binası (Bundeskanzlaramt) önünde nöbet eylemi gerçekleştirme kararı aldı. Bugün başlayacak ve her gün saat 12.00’den itibaren düzenlenecek eylemin Cuma gününe kadar süreceği öğrenildi.

Berlin’deki Kürdistanlılar ve dostları da aileleri yalnız bırakmamak için nöbet eylemine katılarak destek verecekler.