AK önündeki Öcalan nöbeti Drancy’den gelen grupta

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 390 haftadır sürdürülen Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta Fransa’nın Drancy şehrinden gelen yeni bir grup yürütüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde 25 Haziran 2012’de başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, devam ediyor.

‘Öcalan’ın özgürlüğüne kadar nöbetteyiz’ şiarıyla düzenlenen eyleme her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden Kürtler sahip çıkıyor. Eylem, soğuk ve yağışlı havaya rağmen aralıksız bir biçimde sürdürülüyor.

DRANCY’DEN GELEN GRUP PARİS GRUBUNDAN DEVRALDI

Geçtiğimiz hafta Fransa’nın başkenti Paris’ten bir grubun yürüttüğü nöbet eylemini bu hafta ise Paris yakınlarındaki Drancy şehrinden yeni bir grup devraldı. Grup Süleyman Kulen, Kadir Nefes ve Yusuf Alagöz adlı Kürtlerden oluşuyor.

'GÖREVLERİNİZİ YERİNE GETİRİN' ÇAĞRISI

Eylemciler, soğuk ve yağışlı havaya rağmen Kürt halkı olarak Önderliklerinin özgürlüğü için eylemden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. Eylemciler adına yapılan açıklamada, “Drancy grubu olarak CPT’ye, AİHM’ye ve AK gibi tüm kurumlara çağrımız; derhal görevlerini yerine getirmeleridir. Eğer getiremiyorsanız ve Önderliğimize yönelik tecride engel olamıyorsanız, o zaman sizler kurum olarak işlevsizsinizdir” denildi.

AK’nin yanı sıra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa Parlamentosu (AP) ve AK’ye bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi kurumların olduğu Orangerie ile Robertsau semtlerinin buluşma noktasındaki eylemde her gün yüzlerce kişi bilgilendiriliyor.