AK önündeki Öcalan nöbeti Rennes grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde devam eden nöbet eylemini bu hafta Fransa’nın Rennes şehrinden gelen 5 kişilik bir grup yürütüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK önünde süren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 329’uncu haftasına girerken, geçtiğimiz hafta Normandiya bölgesinden bir grup nöbette yerini almıştı.

Bu hafta ise yine ülkenin kuzeybatısında bulunan Bretagne bölgesine bağlı Rennes şehrinden bir grup eylemde. Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni sürdüren grup Gazi Karakoçan, Şehmus Amed, Adem Çetinkaya, Hasan Xinis ve Murat Xinis yer alıyor.

AK’nin bu yılki açılışı vesilesiyle yoğun bir trafiğin olduğu bölgedeki nöbet eyleminde sadece ilk iki günde 500 kadar bildiri dağıtılırken, dün de yüzlerce bildiri ve broşürle bilgilendirme yapıldı.

‘ÖNDERİMİZE SİSTEMATİK İŞKENCE KABUL EDİLEMEZ’

AK üyesi parlamenterlerle yapılan kısa görüşmelerde Öcalan’a yönelik 20 yılı bulan ve son iki yıldır kendisinden hiçbir haber alınamayacak şekilde ağırlaştırılan tecrite dikkat çekildi. Eylemciler, AK üyelerinden bu sistematik işkenceye göz yumulmamasını isterken, “bunu kabul etmemiz mümkün değil” mesajını verdiler.

Öcalan’a ve Kürt halkına yapılan zulmü sert bir dille eleştiren eylemciler, demokratik değerler adına Kürt halkının yanında olunması gerektiğini vurguladılar.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin yapıldığı alanda dün de 9 Ekim Komplosu’na karşı düzenlenen bir eylemde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Kürt Halk Önderi’ne İmralı’da yapılan işkenceye rağmen aldığı karar sert bir şekilde protesto edilmişti.