AKPM’den Ertuğrul Kürkçü’ye onursal üyelik ünvanı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) HDP’li Ertuğrul Kürkçü'ye onursal üyelik ünvanı verdi.

AKPM Birleşik Avrupa Solu Grubu’nun önerisi üzerine AKPM’nin icra bürosu, Kürkçü’ye onursal üyelik sertifikasını verdi. Onursal üyelik sertifikası Pazartesi akşamı törenle Kürkçü’ye verildi.

2011 yılında BDP’den milletvekili seçilen, sonraki yıllarda HDP’yi temsilen AKPM’de sosyal işler, sağlı ve sürdürülebilir kalkınma komisyonu üyesi olan Kürkçü, Sol Grup adına başkan yardımcısı olarak genel kurulda konuşmalar yaptı, raporlar hazırladı, yazılı ve sözlü soru önergeleri verdi. Kürkçü’nün tüm bu çalışmaları ile Avrupa Konseyi’nin temel ilkelerine yaptığı katkının göz önüne alınarak onursal üyeliğe layık görüldüğü öğrenidi.

Onursal üyelik sertifikası, AKPM’nin İsviçreli sosyalist başkanı Liliane Maury-Pasquier tarafından takdim edildi.

Maury-Pasquier, Kürkçü’nün AKPM bünyesindeki bu çabalarına ve verdiği mücadeleye dikkat çekti.

Aynı zamanda HDP’nin onursal başkanı olan Ertuğrul Kürkçü de törende bir konuşma yaptı. Kürkçü, “Köklerinde demokrasi için, devrim için faşizme karşı mücadele olan bu meclisin onursal üyeliğine seçilmiş olmak bir şereftir” dedi.

Verdiği mücadelenin Kürdistan ve Türkiye halklarının demokrasi mücadelesine omuz vermek için olduğunu belirten Kürkçü, “Faşizme ve karşı demokrasi mücadelesi vermek yerindedir” dedi. Kürkçü, “Vive la revolution (Yaşasın devrim!)” diyerek konuşmasını noktaladı.

Bu konuşma, törende bulunan 60 kadar parlamenter ve diplomat tarafından alkışlarla karşılandı.

Aynı törende AKPM eski başkanı İtalyan Michele Nicoletti’ye de onursal üyelik verildi. Onursal üyelik, kuruma ömür boyu akreditasyon hakkı tanıyor. Bu ünvana sahip parlamenter, böylece oturum ve genel çalışmaları izleyebiliyor.