'AKP'lilerin hilelerine karşı herkes dikkatli olmalı'

Oy kullanma işlemlerinin devam ettiği Stuttgart’taki seçim merkezinde görevli olan HDP Almanya Eş Sözcüsü Aynur Karakartal, AKP'lilerin hilelerine karşı halkın dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Avrupa'da 7 Haziran günü başlayan oy kullanma işlemleri devam ediyor. Yaklaşık 150 bin seçmenin bulunduğu Almanya'nın Stuttgart ve çevresinde ilk 3 günde 5 bin kişinin oy kullandığı öğrenildi. Bugün öğlen saatlerinde oy kullanmak isteyen HDP seçmenleri iki otobüsle Ulm kentinden Stuttgart'taki seçim merkezine geldi. Uzun yıllardır Almanya'da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeliler, seçim merkezine Selahatin Demirtaş ve HDP posterleriyle akın etti.

Stuttgart seçim merkezinde HDP Almanya eş sözcüsü Aynur Karakartal ve HDP bileşenleri hazır bulundu. Seçim merkezinde bazı görevlilerin seçmenlerin TC kimlik numaralarını girdikleri sırada bilinçli yanlış bir şekilde girdiklerini belirten Karakartal seçmenleri uyararak böyle bir durumda karşılaşmaları halinde mutlaka kendilerine ulaşmalarını istedi.

AKP'lilerin bu şekilde hilelere başvurduğunu söyleyen Karakartal, kesinlikle hiç kimsenin bu hilelere kanmaması gerektiğini vurguladı. Salı günü sandık görevlilerinin AKP yanlısı imamlardan oluşacağını belirten Karlılklı, halkı dikkatli olmaya çağırdı.

'BU SON ŞANSIMIZ OLABİLİR'

Oy kullanmak içim Ulm kentinden gelen 75 yaşındaki Melek Bakır ise ANF kamerasına şöyle konuştu: “24 Haziran seçimleri çok önemlidir. Biz buraya gelip oyumuzu kullanmaya mecburuz, çünkü bu bizim için son şans. Yeter artık biz Aleviler, Hz. Ali'den bu yana hep çektik. Artık bunlara son verilsin ve ben bunun için geldim. Bir annenin oyu bereketlidir bunun için dua ediyorum. Yeter artık vatanımızdan uzak olmak istemiyoruz. Biz ülkemizi çok seviyoruz ve bir gün geri dönme umuduyla yaşıyoruz."