Aleviler Efrîn için Strasbourg’da buluşuyor

Türk Devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırısına karşı Aleviler, 3 Şubat’ta Strasbourg kentinde bulunan AP’nin önünde kitlesel bir mitingde buluşuyor.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgalci saldırıları tüm dünyada protesto ediliyor. 2 haftadır yapılan yürüyüş ve mitinglerle saldırılar protesto edilirken, 3 Şubat’ta da Kürtler ve dostları "1 Milyon İnsan Efrîn için 3 Şubat’ta Eylemde” sloganıyla sokaklara çıkıyor.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), bu amaçla yarın Strasbourg’da kitlesel bir miting düzenliyor. “Aleviler Barış İstiyor, Bu Suça Ortak Olmayacağız” şiarıyla Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Parlamentosu’nun (AP) önünde Avrupa çapında kitlesel bir miting düzenlenecek. Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Erdal Kılıçkaya, başta Aleviler olmak üzere bütün demokratik çevreleri yapacakları protesto gösterilerine çağırdı.

‘BÜTÜN ALEVİLER YARIN STRASBOURG’DA OLMALI’

Kılıçkaya, Efrîn’e saldırının Alevilerin, Kürtlerin, Arapların ve birçok inanç ve etnik kimliğin bir arada yaşamasına dönük olduğunu söyleyerek, "Bunu kabul etmiyor ve protesto ediyoruz. Bunun için de alanlarda olacağız. Biz Aleviler savaş değil, diyalog ve barış istiyoruz” dedi.

Kılıçkaya, şu çağrıda bulundu: "Aleviler başta olmak üzere, demokratik kitle örgütlerini, aydınları, yazarları, devrimcileri ve tüm barıştan, demokrasiden ve özgürlükten yana olan her canı, her dostu mitingimize katılarak destek vermeye çağırıyoruz.”