Alman aktivistlerden açlık grevi eylemcilerine destek ziyareti

Tecridin kaldırılması talebiyle bugün dayanışma amacıyla üç günlük açlık grevi eylemi başlatılan Alman aktivistler bir süredir Berlin’de birlikte açlık grevi eylemini sürdüren Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak’ı ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerine destek vermek için bir grup Alman aktivist bu sabah bedenlerini açlığa yatırmıştı.

“Leyla-Mücadelen kalbimizde” şiarıyla organize edilen açlık grevi Almanya’nın başkenti Berlin’in Kreuzberg ilçesindeki “Heinrichplatz” meydanında gerçekleşen basın açıklamasıyla başlamıştı. Meydanda kurulan bir çadır içinde 72 saat sürecek eyleme katılan 6 aktivist, Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) lokalinde açlık grevi eylemlerini sürdüren Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak’ı ziyaret etti.

Açlık grevi eylemcileri adına konuşan Şiyar Xelil Alman aktivistlerin dayanışma amacıyla başlattığı açlık grevi eylemini anlamlı bulduklarını belirterek, Öcalan üzerindeki tecridin ancak ortak mücadeleyle kırılabileceğini ifade etti. Alman aktivistler ise Kreuzberg ilçesinde sürdürdükleri açlık grevi eylemi ve tecride dikkat çekmek için gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdiler.

Daha önce açlık grevi eylemini Kassel’de sürdüren Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’un eylemleri 74. güne girmiş durumda. Açlık grevi direnişine Nürnberg’den katılan Şiyar Xelil ise 77 gündür bedenini açlığa yatırmış. Açlık grevi eylemi 89. güne giren Mele Mustafa Tuzak ise açlık grevi direnişine Duisburg kentinden katılmıştı. Her 4 Kürdistanlı aktivist eylemlerini geçtiğimiz Mart ayında Berlin’de sürdürme kararı almıştı.

Bu arada Alman aktivistlerin dayanışma amacıyla başlattığı açlık grevi eylemi toplam 72 saat sürecek. Berlin Direniş Komitesi’nin organize ettiği açlık grevi eylemi çerçevesinde Cumartesi ve Pazar günleri saat 16.00’dan itibaren tecride dikkat çekmek amacıyla Heinrichplatz” meydanında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.