Alman aktivistlerden açlık grevi eylemi üçüncü günde

Tecridin kaldırılması talebiyle önceki gün Berlin’de dayanışma amacıyla açlık grevi eylemi başlatan bir grup Alman aktiviste destek ziyaretleri sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerine destek vermek için bir grup Alman aktivist önceki günü açlık grevi eylemi başlatmıştı.

“Leyla-Mücadelen kalbimizde” şiarıyla organize edilen açlık grevi Almanya’nın başkenti Berlin’in Kreuzberg ilçesindeki Heinrichplatz’da gerçekleşiyor. Meydanda kurulan bir çadır içinde 72 saat sürmesi beklenen eylem bugün üçünce güne giriyor.

6 aktivistin katıldığı eyleme dün kitlesel ziyaretler gerçekleşti. Açlık grevi eylemelerinin yanı sıra aktivistler, gün boyu Öcalan üzerinde Türk devletinin uyguladığı ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken bildireler dağıtıyorlar. Ayrıca açlık grevi eylemcilerinin fotoğrafları bulunan beyaz tişörtler giyen aktivistler çevreden geçenleri de eylemleri hakkında bilgilendiriyorlar.

Alman aktivistlerin coşkusu dikkat çekerken, başta Berlin’de yaşayan Kürdistanlılar olmak üzere Türkiyeliler ve Almanlar destek ziyaretinde bulunuyorlar. Son olarak dün bir grup Basklı aktivist de eylem çadırını ziyaret etti. Basklı aktivistler, Alman aktivistlerin tecridin kaldırılmasına yönelik talebine tam destek verdiklerini bildirdiler.

Aktivistleri ziyaret eden Berlin Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) Eşbaşkanı Nujiyan Günay da bir basın açıklaması yaparak eylemcilerin taleplerine tam destek verdiklerini belirtti. Alman aktivistlerin eylemlerini selamladıklarını ifade eden Günay, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Alman kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.