Alman Başbakanlık binası önünde nöbet eylemi

Fransa’nın Strasbourg kentinde 17 Aralık 2018’den bu yana açlık grevi direnişinde olan Kürdistanlıların aileleri, bugün Alman Başbakanlığı önünde nöbet eylemine başladı.

Başbakanlık binası önünde başlatılan nöbet eylemine; Agit Ural, Mustafa Sarıkaya, Mustafa Tuzak ve KCKE Eşbaşkanı Yüksel Koç'un aileleri katıldı.

Berlin'deki Kürt kurumlarının destek verdiği eylemde, aileler tarafından başbakanlığa açlık grevi ve taleplerle ilgili dosya verildi.

Açlık grevine ilişkin pankart ve fotoğrafların taşındığı eylemde “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü”, “Jin jiyan azadi”, “Biji Leyla Güven” ve “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı.

3 gün sürecek nöbet eylemi için çadır açıldı. Perşembe günü saat 12.00-17.00 arasında; 8 Mart Cuma günü Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katılımla son bulacak eylem sona erecek.

Eylem sırasında aileler tarafından yapılan açıklamada; kutsal ve haklı bir taleple Leyla Güven tarafından başlatılan açlık grevi direnişinin milyonların talebi olduğu ve yüksek bir moralle sahiplenildiği ifade edildi. Açıklama yaşanacak ölümlere sessiz kalan; Almanya AB ülkeleri AK ve ilgili kurumlara acil müdahale çağrısı yapıldı.