Alman gazetesinden Erdoğan’a Kürtçe manşet

Almanya’nın günlük gazetelerinden Neus Deutschland’ın bugünkü sayısı Kürtçe “Ne bi xêr tê Erdoğan” (Erdoğan hoş gelmedi) manşetiyle çıktı.

Neus Deutschland gazetesi, dün öğleden itibaren Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan ve resmi görüşmelerine başlayacak Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine dikkat çekmek için Kürtçe manşet kullandı.

“Ne bi xêr tê Erdoğan” (Erdoğan hoş gelmedi) manşetini atan gazete Erdoğan’ın Almanya’da geniş bir çevre ve muhalefet tarafından istenmediğini bildirdi. Türkiye ve Kürdistan’da Erdoğan iktidarının son dönemlerdeki suçlarını hatırlatan gazete, Türk cumhurbaşkanının kırmızı halıyla karşılanmasını eleştirdi.

EVRENSEL MUHABERİNE ENGELLEME

Öte yandan Evrensel gazetesi adına Erdoğan’ın ziyareti izlemek için Alman Federal Basın Dairesi’ne başvuran Aziz Koçyiğit, daire tarafından ret edilerek Türk Büyükelçiliği’ne yönlendirildi. Yıllardır Alman Başbakanlığında akreditasyonu bulunan gazeteci Koçyiğit, Alman vatandaşı olduğunu ve Almanya’da yaşadığını belirterek karara itiraz etti fakat herhangi bir sonuç alamadı.