Alman gerilla yürüyüş ve mitingle anılacak

Türk devletinin 2018 yılı sonunda düzenlediği bir hava saldırısında şehit düşen Alman gerilla Michael Panser (Bager Nujiyan) yarın memleketi Potsdam’da düzenlenecek yürüyüş ve mitingle anılacak.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada Alman gerilla Michael Panser’in (Bager Nujiyan) şehit düştüğünü bildirmişti. HPG-BİM, 2017 yılında PKK saflarına katılan Panser’in Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik 14 Aralık 2018 günü düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdiğini aktarmıştı.

Meksika, Kolombiya, Venezuela ve Nikaragua’ya kadar uzanan bir mücadele geçmişine sahip olan Panser memleketi Potsdam’da düzenlenecek yürüyüş ve mitingle anılacak. Potsdam’daki arkadaşları tarafından organize edilen yürüyüş Cumartesi günü saat 17.00’de Treffpunkt Freizei, Am Neuen Garten 64, Potsdam adresinden başlayacak.

Brandenburg Eyaleti Meclisi yakınlarına kadar sürecek yürüyüş ardından bir de miting düzenlenecek. Panser’in doğum günü öncesine denk getirilen etkinlik için arkadaşları “Özgür bir dünya ve Kürdistan için mücadele eden Michael’in hikayesini yaşatmalıyız. Bunun için de herkesi yürüyüşe katılarak Michael’in anısına sahip çıkması gerikiyor” çağrısını yaptılar.