Alman insan hakları savunucuları Maxmur’daki ambargoyu tartışacak

Almanya’da Kürtler için kamuoyu çalışması yapan Civaka Azad Maxmur Mülteci Kampı’nda 10 aydan fazladır süren ambargoya ilişkin yarın akşam internet ortamında bir panel düzenliyor.

17 Temmuz 2019 günü Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde MİT’in bölgedeki sorumlularından Osman Köze’nin vurularak öldürülmesi ardından KDP, bu olayı bahane ederek Maxmur Mülteci Kampına ambargo uygulama başladı. Bu süre zarfında ağır hastalar, hamile kadınlar, öğrenciler ile çevre yerleşim merkezinde çalışanlar dahil hiç kimsenin kamptan çıkmasına izin verilmiyor.

Almanya’da Kürtlerin önemli kuruluşlarından başında gelen Civaka Azad (Kürt Kamuoyu Çalışmaları Merkezi) ise Maxmur’daki insani drama dikkat çekmek için bir panel organize etti. Alman insan hakları savunucuları ile siyasetçilerin katılacağı panel koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler yüzünden internet ortamında gerçekleşecek.

Panelde geçtiğimiz Mart ayında kampı ziyaret eden Alman-Kürt insan hakları derneği MAF-DAD’dan Heike Geisweid ve Besra Güler’in konuşmalarıyla başlayacak. Ardından Sol Parti üyesi federal parlamenter Zaklin Nastic, Kürdistan Barış ve Umut İnisiyatifi Derneği’nden Emine Gözen konuşacak. Ayrıca Maxmûr’dan kamp yetkilileri de panele canlı olarak katılarak son durum hakkında bilgi verecek.

7 Mayıs günü saat 19.00’da başlayacak paneli isteyen herkes şu adresten izleyebilir:

https://civaka-azad.org/mexmur/