Alman insan hakları savunucularından Öcalan Nöbeti’ne ziyaret

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Strasbourg’da devam eden Özgürlük Nöbeti’ni ziyaret eden bir grup Alman insan hakları savunucusu, tecrit ve Kürdistan’da yaşananlara ilişkin bilgi aldı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ne her kesimden yoğun ilgi gösteriliyor.

Dün AK ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) ziyaretlerde bulunan bir grup Alman insan hakları savunucusu, nöbet eylemini de ziyaret etti.

TECRİT VE FAŞİZAN POLİTİKALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Bu hafta Fransa’nın Evry şehrinden gelen Kürdistanlıların devraldığı nöbet alanına gelen Alman insan hakları savunucuları, HDP’nin Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu nezdindeki temsilcisi Fayik Yağızay tarafından bilgilendirildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu ve 2 yıldır ailesinden dahi kimseyle görüştürülmeyecek şekilde ağırlaştırılan tecrit hakkında sorular soran Alman insan hakları savunucuları, eylemde dağıtılan broşürlerden de aldılar.

HDP Temsilcisi Yağızay, Öcalan’ın durumunun yanı sıra başta HDP ile DBP olmak üzere muhalefet, insan hakları savunucuları ve aydınlara yönelik faşizan politikalara dikkat çekti.

Yarım saat kadar süren ziyarette ayrıca eylemin tertip komitesinden Zülfü Bingöl de Erdoğan’ın faşizan politikaları ile dört parça Kürdistan’da son süreçte yaşanan gelişmeler hakkında bilgileri paylaştı.

BUGÜNE KADAR YÜZ BİNLERCE KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ

Strasbourg’daki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Avrupa’daki Kürtlerin bugüne kadar bir gün dahi ara vermeden sürdürdükleri en uzun eylem olma niteliğinde. Nöbet eylemi, 25 Haziran 2012’de başlamıştı. Eylemde bugüne kadar dünyanın farklı ülkelerinden yüz binlerce insan doğrudan broşürler, kitapçıklar ve bildiriler aracılığıyla veya sözlü olarak bilgilendirildi.