Alman mahkemesi 4 Kürdü bıçaklayan Türk faşistini suçsuz buldu

Almanya’nın Hannover kentinde biri ağır olmak üzere 4 Kürdü sokak ortasında bıçaklayan ve üç yıldır elini kolunu sallayarak gezen Celal A.’yı mahkeme suçsuz buldu. Türk faşisti mahkemeyle de dalga geçer gibi “Onlar gelip bıçağıma değdi” dedi.

Almanya’nın Hannover kentinde bulunan yerel mahkeme skandal bir karara imza attı. 12 Eylül 2015 günü Hannover’de Türk faşistlerinin gösterisi sırasında yoldan geçen Kürtlere saldıran Celal A.’ya mahkeme deyim yerindeyse ‘ödül’ bir ceza vererek, şovuna da izin verdi.

Savcılığın dört kişi öldürmeye teşebbüsten 6 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezası istediği Celal A. yürütülen ciddi soruşturma ve hazırlanan iddianameye rağmen üç yıldır elini kollunu sallayarak geziyordu.

2015 yılının Eylül ayında Türk devletinin Kuzey Kürdistan’daki kentlerde yürüttüğü savaş ve katliamlarına destek vermek için Hannover kent merkezinde bir grup Ülkücü gösteri düzenlenmişti. O gösteriye katılanlardan birisi de Hannover’de taksi şoförlüğü yapan Celal A. isimli bir faşistti.

KÜRTÇE KONUŞAN GRUBA BIÇAKLA SALDIRDI

Türk faşistlerinin gösterisine yakın bir yerde tesadüfen geçen ve aralarında Kürtçe konuşan gruba Celal A. bıçağını çıkararak “Bütün Kürtleri kesmeli” diyerek saldırmaya başladı. Saldırıya hazırlıksız yakalanan gruptaki 4 Kürt yaralandı. Onlardan Mazlum Omer isimli Rojavalı genç ise boğazından aldığı bıçak yarası sonucu ağır yaralandı.

Saldırının ardından polise giderek teslim olan Celal A.’ya bir süre sonra tutuksuz yaralanmak üzere serbest bırakıldı. Geçen bu süreye rağmen Alman soruşturma birimleri soruşturmayı tamamlamaları ve davanın sürekli aksaması dikkat çekiyordu.

13 Ağustos günü başlayan duruşmaların ardından dün Hannover mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme avukatıyla elini dolaşarak gelen Türk faşistini suçsuz bularak, dava dosyasını kapattı. Üstelik Celal A. söz hakkının verildiği sırada “Ben yoldan geçiyordum, elimde de bıçak vardı, onlar gelip bıçağıma çarptı” şeklindeki ifadesiyle mahkeme heyetiyle de dalga geçercesine bir ifade verdi.

OMER: ŞANS ESERİ HAYATTA KALDIM

Mahkemenin kararına izleyiciler “Burası Suriye ve Türkiye değil, burada hukukun olduğuna inanıyorduk” şeklinde bağırarak tepki gösterdi. Dünkü duruşmada hazır olan Kürt genci Mazlum Omer ise “Alman devletinin büyük bir haksızlığına maruz kaldım” diye konuştu.

Mahkemenin Celal A.’ya hakkında verdiği kararı ANF’ye değerlendiren Omer, bu kararın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ve haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğini bildirdi. 29 yaşındaki Omer olay yerinde çok kan kaybettiği için ve erken müdahalenin yapılmadığı için yaralanmanın bedeninde büyük bir tahribata yol açtığına dikkat çekti.

Bıçak darbesinden dolayı ses telleri zarar gören ve konuşmakta zorlanan Omer “Ben o gün şans eseri kurtuldum, biraz daha kan kaybetmiş olsaydım veya bıçak biraz daha derine gitmiş olsaydı, bugün yaşamıyor olacaktım. Mahkemenin bir ceza vermesi için illaki ölmem mi gerekiyordu” diye konuştu.

O günkü gösteriyle hiçbir alakasının olmadığını, Türk faşistlerinin söz konusu mitinginden de haberdar olmadığını hatırlatan Omer “O günden sonra hayatım alt üst oldu, uzun bir tedavi süreci geçirdim, şimdi bunun hesabına kime soracağım” sözleriyle Alman mahkemesinin kararına tepki gösterdi.