Alman Meclisi’nde YPG bayraklı konuşma

Almanya’nın Kürt sembollerine yönelik baskıcı yasaklarına karşı çıkan Milletvekili Sevim Dağdelen, Federal Meclis’te YPG bayrağı açtı.

Alman Federal Meclisi’nde konuşan Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Sevim Dağdelen, Almanya’nın ‘Bosforus despotu’ olarak adlandırdığı Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la iş birliğini sert bir şekilde eleştirdi.

SAVAÇILARI SELAMLADI, YASAĞI KINADI

Almanya’daki sembol yasaklarına karşı çıkan Dağdelen, özellikle YPG/YPJ flamalarına yönelik yasağın da riyakarlık olduğunu vurguladı. DAİŞ çetelerine karşı YPG’nin yıllardır verdiği mücadeleyi hatırlatan Dağdelen, YPG/YPJ savaşçılarının Kobanê, Şengal, Reqa gibi birçok önemli şehrin de aralarında olduğu bölgelerde çetelere karşı verdiği savaşı övdü. Dağdelen, yasağın bir ‘utanç’ olduğunu ve yasağa son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

YPG bayrağı yasağını kınayan Dağdelen, Alman ordusunun DAİŞ’e karşı mücadele gerekçesiyle Türkiye’den Ürdün’e sevk edildiklerini belirttiği konuşmasında, aynı amaç için mücadele eden Kürt savaşçıların sembollerinin yasaklanmasının ‘sinizm’ olduğunun altını çizdi.

YPG bayrağının karton üzerindeki çıktısını gösteren Dağdelen’e birçok parlamenter ise alkışla destek verdi.

Dağdelen’in konuşmasının ardından söz alan Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble, milletvekilinin YPG bayrağının basılı olduğu kartonu göstermesinin kurallara aykırı olduğunu savundu.