Alman parlamenter ‘YPG baskınını’ federal mahkemeye taşıdı

Geçtiğimiz yıl Erdoğan’ın Berlin’deki ziyareti sırasında YPG bayrağı astığı için bürosu polis tarafından basılan Sol Parti milletvekili Michel Brandt, Federal Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin’deki temasları sırasında Merkel’in başbakanlığındaki Federal Hükümet’in Ankara rejimiyle işbirliğini kınamak ve Rojava ile dayanışma amacıyla Sol Parti’nin Federal Meclis üyesi Michel Brandt, Erdoğan’ın kaldığı otelin yakınlarında bulunan bürosunun 3 penceresine YPG bayrağı asmıştı.

Bir süre polisler ne Brandt’a ne de Sol Parti’nin Federal Meclis’teki yetkilerine haber verme gereği duymadan büroyu basmış ve YPG bayraklarına el koymuştu. Sol Parti grubu Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble’ye başvurarak olaya ilişkin görüşlerini sormuştu.

MECLİS BAŞKANI POLİSLERE ARKA ÇIKMIŞTI

İktidar partisi Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU)’lu Schäuble ise polislere arka çıkarak “Bayrağı gören Erdoğan yanlılarının tahrike gelerek Federal Meclis’e saldırmasından korkulduğu için bayrak söküldü” diye konuşmuştu.

Federal Meclis’in olay karşısında ilgisiz kalması üzerine Sol Partili parlamenter Michel Brandt, Karlsruhe’de bulunan Almanya’nın en yüksek organı Federal Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Brandt, polisin kendisine haber vermeden bürosuna girmesinin anayasaya aykırı olduğuna dikkat çekti. Başvuruyu kabul eden Federal Anayasa Mahkemesi’nin önümüzdeki günlerde kararını vermesi bekleniyor.