Alman polisinin saldırısında 10 genç gözaltına alındı

Almanya’nın Dortmund kentinde bugün başlayan “Uzun yürüyüşe” saldıran Alman polisi, kolunda Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan’ın dövmesi olan bir gencin de aralarında olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Kürt gençlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bugün Almanya’nın Dortmund kentinde başlattığı uzun yürüyüşe Alman polisi keyfi bir şekilde saldırdı.

Bugün sabah saatlerinde Dortmund’da başlayan yürüyüş coşkulu bir şekilde devam ederken, faşist Türkler birçok kez provokasyon girişiminde bulundu. Türklerin provokasyonuna herhangi bir müdahalede bulunmayan Alman polisi, gençlerin öğle yemeği için mola verdiği esnada bir genci, kolunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dövmesi olduğu gerekçesi ile gözaltına aldı.

Gencin kolundaki dövmenin yasak olduğunu belirten polis, “Uzun yürüyüş” için belerlenen yasak ve kısıtlamalar kapsamında olduğu gerekçesi ile gözaltına aldığı genci mola yerinde yaklaşık 1 saat tuttuktan sonra karakola götürdü.

Polisin saldırıları ise sadece bir genci gözaltına almakla sınırlı kalmadı. Daha sonra yürüyüşçülerin yanına gelen polis bir genç kadını da “Elimizde bulunan bir fotoğraftan dolayı kimlik kontrolü yapıp karşılaştırmak istiyoruz” gerekçesi ile gruptan kopardı.

Bu esnada polisin kullandığı şiddete tepki gösteren gençlere polis saldırdı. Saldırı ile çok sayıda genç yaralanırken, en az 10 eylemci de gözaltına alındı.

“Uzun yürüyüşçüler” eylemlerinin yarın Bochum kentinden devam edeceğini belirtti.