Almanlar Bayern polisinin YPG/YPJ yasağını deldi

YPG/ YPJ bayraklarına tahammülsüzlükte sınır tanımayan Almanya’nın Bayern eyaleti polisinin baskı ve soruşturmalarına rağmen YPG’ye dayanışmanın sürdüğü, bizzat emniyet birimleri tarafından açıklandı.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırı ve katliamlarına sessiz kalan Alman devletinin YPG/ YPJ’ye karşı kriminalize etme siyaseti sürüyor. Özellikle de Bayern eyaleti polisi YPG/ YPJ bayraklarını sosyal medya hesaplarında paylaşanlara karşı yasakçı zihniyeti öne çıkıyor.

Eyaletin başkenti Münih’teki emniyet birimleri son olarak açıkladıkları yıllık suç raporlarında “Siyasi motifli suçlar-yabancılar” başlığında bölümüne YPG/YPJ bayraklarını sosyal medya hesaplarında paylaşan Almanları da eklemesi dikkat çekti.

Söz konusu başlıkta 2016’da sayısı 65 olan olayın 2017’de iki kat artarak 114’e çıkmasını Münih polisi şu şekilde açıkladı: “Bu yükselin basit bir açıklaması var. Geçtiğimiz yıl 29 yaşındaki bir Alman Facebook hesabında yasaklı YPG, YPJ ve PYD’nin sembollerini paylaştı. Bunun üzerine diğer kullanıcıları da bunu paylaşmaya başladı ve böylelikle bu bütün ülkeye yayıldı.”

Münih polisi bu açıklamasıyla yasak, soruşturma ve ev baskınlarına rağmen Bayern’de YPG ve YPJ’ye desteğin de arttığını böylelikle itiraf etmiş oldu. Birçok gösteride YPG bayraklarını taşımasını yasaklayan Alman polisi, özellikle Bayern Eyaleti'nde YPG flamasını veya YPG savaşçılarının fotoğraflarını sosyal medya iletişim hesaplarında paylaşanların evine de baskınlar düzenliyor.

YPG PAYLAŞIMI EV BASKINI GEREKÇESİ!

Polisin açıklamasında geçen “29 yaşındaki Alman” ise Münih kentinde öğretim üyesi olan Kerem Schamberger. Son olarak polis YPG ile dayanıştığı bahanesiyle geçtiğimiz Kasım ayında Schamberger’in evini basmıştı.

Aynı şekilde Bayern polisi devlet televizyon-radyo kanalı Bayerischer Rundfunk (BR)’un bir haberini linki gerekçe yaparak Münih’te yaşayan müzisyen Johannes König hakkında da skandal bir soruşturmaya imza atmıştı.

Geçtiğimiz yılın Ağustos'unda eyaletin medya kuruluşu BR, YPG/YPJ bayraklarını sosyal paylaşım sitesi Facebook’undaki hesabında paylaştığı için evi basılan genç aktivist Benjamin Ruß'a ilişkin haber yapmıştı. BR’nin haberinin linkini sanatçı König de kendi hesabında paylaşmıştı.