Almanların eylemi ‘direnişi büyütelim’ çağrısıyla son erdi

Tecridin kaldırılması talebiyle 12 Nisan’dan bu yana Berlin’de dayanışma amacıyla bedenlerini açlığa yatıran bir grup Alman aktivistin eylemi “direnişi daha da büyütelim” çağrısıyla sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerine destek vermek için bir grup Alman aktivist 12 Nisan’dan bu yana başkent Berlin’de açlık grevi eylemi gerçekleştiriyordu.

“Leyla-Mücadelen kalbimizde” şiarıyla Kreuzberg ilçesinde eylemlerini sürdüren 6 Alman aktivist bugün öğle saatlerinde NAV-DEM lokalinde açlık grevi eylemini sürdüren Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i ziyaretiyle sona erdirdiler.

Burada kısa bir açıklama yapan Alman aktivistler “direnişi daha da büyütme” çağrısı yaptılar. Eylemleri sırasında Alman kamuoyuna Öcalan üzerindeki tecridi ve buna karşı verilen direnişi anlatmaya çalıştıklarını belirten aktivistler, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yanında olmaya devam edecekleri mesajını verdiler.

ALMAN KAMUOYUNA TECRİDİ ANLATTILAR

Kreuzberg ilçesinin merkezindeki “Heinrichplatz” meydanında kurulan çadırda üç gün boyunca eylemelerini sürdüren aktivistler yüzlerce bildiri dağıtarak çevreden geçen vatandaşlara İmralı’daki tecridi anlatmaya çalıştılar.

Değişik halklardan gruplar tarafından da ziyaret edilen aktivistlerin eylemi ilgi gördü. Son olarak Pazar günü Latin Amerikalı gruplar eylemcileri ziyaret ederek “Mücadelenizin ve taleplerinizin yanındayız” açıklamasını yapmışlardı.

Bu arada sağlık durumlarının ciddiyetini korumasına rağmen Kürt aktivistler Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’in açlık grevi eylemi Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)’in lokalinde sürüyor. Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’un eylemleri 77. günde, Şiyar Xelil 80. günde ve Mele Mustafa Tuzak’ın da 92. güne girmiş durumda.