Yurtdışında Çağın Direnişi selamlandı-YENİLENDİ

Almanya'nın Salzgitter, Hannover ve Leipzig kentlerinde Efrîn'e işgalci saldırılar protesto edildi, Çağın Direnişi selamlandı.

Almanya’nın Salzgitter kentinde Am Monoument Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Efrîn direnişine destek olmak için yürüyüş ve miting düzenlendi. Eylemde YPG/YPJ/PYD flamaları taşındı.

Eylem Kadın Komünü Şehit Berçem Cîlo öncülüğüyle gerçekleştirildi.

NAV-DEM Niedersachsen Sözcüsü Letif Karakaş, eylemdeki konuşmasında, "Erdoğan Efrîn'e saldırıyor; çocuk ve kadınları vuruyor" dedi. Karakaş, Salzgitter’deki ırkçı saldırılara karşı da kendilerini savunacaklarını söyledi.

Eylemde sık sık 'Bijî berxwedana Efrînê' sloganı atıldı.

HANNOVER

Almanya’nın eyalet başkenti Hannover’de Efrîn için eylemler kesintisiz bir şekilde sürüyor. Hannover Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin öncülüğünde yapılan yürüyüş ve mitinge çok sayıda Kürdistanlı ve dostu katıldı.

Miting alanında polis, "Sizin rahatsızlığını çok iyi biliyoruz, fakat yaralı ve ölü çocukların fotoğraflarını kaldırmanıza izin vermeyeceğiz, çünkü Almanya’da Çocuk ve Gençlik Koruma Kanunu var ve kanunlarımıza saygı göstermenize rica ediyorum" dedi.

Eylemi provoke etmek isteyen ırkçılar ise engellendi.

Yürüyüşün ardından Steintor Meydanı'nda konuşmalar yapıldı ve sık sık 'Her yer Efrîn, her yer direniş', 'Bijî berxwedana Efrînê‘ sloganları atıldı.

LEIPZIG

Almanya'nın Leipzig kentinde Kürt halkı ve dostları Efrîn için bir kez daha bir araya geldi.

Eylemde NAV-DEM, PYD, CENİ, Rojavasoli ve Alman Kürt dostlarının mesajları okundu. Alman devletinin Türk devleti ile ilişkisine tepki gösterilen eylemde, 'Terörist Erdoğan' sloganı da atıldı.

STADE

Almanya'nın Niedersachsen eyaletindeki Stade kentinde Efrîn'e saldırılar yürüyüşle protesto edildi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüşte, 'Bebek katili Erdoğan' sloganı atıldı.

Eylemde konuşan Hamburg DKTM Temsilcisi, Efrîn'e saldırının Kürt halkının özgür iradesine dönük olduğunu belirterek, her yerde direniş içinde olacaklarını vurguladı.

PYD Temsilcisi Miqdat Efrîn de "Efrîn halkı asla işgalcilere boyun eğmeyecek" mesajını verdi.

DRESDEN

Almanya'nın Dresden kentinde, Kürdistanlılar ve Alman solcular tarafından, Uta Kadın Meclisi öncülüğünde Efrîn için eylem yapıldı. Türk devletinin işgalci saldırılarının protesto edildiği eylemde, Alman devletine de 'Türkiye'ye desteğini geri çek' diye seslenildi.

MELBOURNE

Avustralya'nın Melbourne kentinde, Victoria Kurt Demokratik Toplum Merkezi (NAV-KURD) bünyesinde bulunan Kürt Kadınlar Birliği'nin organize ettiği eylemde de Efrîn'e saldırılar protesto edildi.

Yüzlerce Kürdün yanı sıra Avustralyalılar, Avustralya Sosyalist Partisi, Victoria Doğu Kürdistan Yurtseverler Birliği de eyleme katıldı.

Eyalet Kütüphanesi önündeki eylemde konuşan Sosyalist Parti Üyesi Tony Iltis, "Bu saldırılar dünyanın gözü önünde yapılıyor ve bunu kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Kentteki Kürt çocuklar adına konuşma yapan, 10 yaşındaki Welat Canpolat da, "Hiçbir çocuk savaş mağduru olmasın. Hiçbir çocuk ırkından veya ülkesinden dolayı mağdur olmamalı" ifadelerini kullandı.

Erbaneler ve marşlar eşliğinde yapılan eylemde sık sık 'Efrîn yalnız değildir', 'Terörist Erdoğan' sloganları atıldı.