Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Almanya'da 'Şengal'de soykırım var' eylemi

Almanya Braunschweig'da Şengal'deki katliam protesto edildi.

Almanya’nın Braunschweig kentinde, Kadın Komünü Şehit Zozan Cûdî ve Kadın Meclisi Berçem Cilo Salzgitter tarafından yürüyüş düzenlendi. ‘Şengal'de soykırım var’ şiarıyla yapılan yürüyüşte, Türk devleti protesto edildi.

Yürüyüş için Schloss Arkaden Meydanı'nda toplanan Kürdistanlılar ve dostları, Alman polisi tarafından 1 saat bekletildi. Bahane arayarak halkı dağıtmak isteyen poli, 'yasak' olmayan bayrakları aldı ve Kürdistanlıların isimlerini istedi.

Polisin baskısının ardından düzenlenen yürüyüşte, 'Katil Erdoğan', ‘Mam Zekî Şengali ji bîr nabe', ‘İşgalcıiTürk devleti ve uzantılarının işgal saldırılarına karşı kalk ayağa’ yazılı pankartlar açıldı, yüzlerce NAV-DEM bildirisi paylaşıldı.

'ŞENGALİ KAHRAMANDIR'

Mitinge katılan Zozan Cudï Kadın Komünü Üyesi Hevala Şêxa, "DAİŞ ile Türkiye ve Almanya hükûmeti vampir gibi Kürtlerin kanından besleniyorlar, keneler gibi kanımızdan emiyorlar. Mam Zekî Şengali kahramandır" dedi.

Mitingde HDK-A Braunschweig Üyesi Murat Bal ve Bakûrê Almanya Federasyonu Üyesi Letif Karakaş ile Kadın Meclis’inden Berçem Cilo Sözcüsü Hakime Yousef birer kısa konuşmalar yaptılar.