Almanya'da açlık grevi eylemi başlıyor

NAV-DEM, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü için 23-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak açlık grevi eylemine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Almanya Demokratik Kürt Toplumu Merkezi (NAV-DEM) yaptığı yazılı açıklama ile ''Öcalan'a Özgürlük'' Kampanyası çerçevesinde 23-27 Nisan tarihleri arasında çok yönlü eylemler gerçekleştirileceğini duyurdu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağır tecrit koşullarına dikkat çekilen açıklamada, "Erdoğan-Bahçeli diktatörlüğü İmralı Sistemiyle Kürt Halk Önderi A. Öcalan'ın temsilini yaptığı Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etmeyi amaçlıyor. Şu gerçeği iyi bilmekteyiz ki, İmralı Sistemi Kürt özgürlük iradesini kırma amaçlı ABD, AB ve Türkiye tarafından kurulmuş bir işkence rejimidir. Öcalan'ın özgürlük ideolojisinin kapitalist ulus devletlerin yıllardır Kürtlere biçtiği piyon rolünü ters düştüğü ve Ortadoğu’da Sayın Öcalan'ın aktör haline gelmesinden dolayı İmralı tecrit sistemi her gittikçe daha da ağırlaştırılıyor" denildi.

EYLEMLERE GÜÇLÜ KATILIM ÇAĞRISI

Öcalan'ın hiçbir şekilde avukatları ve ailesiyle görüştürülmediği hatırlatılan açıklamada, tecride karşı Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü için çok sayıda eylem yapılacağı duyuruldu. NAV-DEM tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: "Öcalan'a Özgürlük'' Kampanyası çerçevesinde çok yönlü eylemler gerçekleştirilecek. Bu temelde tüm Avrupa ve özellikle Almanya'daki yurtsever Kürt halkımızı, dostlarımızı, enternasyonalist ve sosyalist örgütleri ve tüm bileşenleri yürüyüşlere ve diğer eylemlere katılmaları için çağrıda bulunuyoruz"

NAV-DEM tarafından yapılan açıklamada, Almanya'da açlık grevlerinin yapılacağı merkezler şunlar:

BERLİN

23-27 Nisan tarihleri arasında kent merkezinde Kurfürstendamm meydanındaki yıkık kilise önünde her gün Saat 12.00- 18.00 arasında eylem yapılacak.

BREMEN

23-27 Nisan tarihleri arasında Saat 14:00'da Marktplatz (Parlamento önü)

HANNOVER

23-27 Nisan saat 12:00 Ecke Steintorplatz Höhe der Targo Bank 30159.

KÖLN

23-25 Nisan tarihleri arasında saat 10.00'da Rudolph Platz'da toplanma ve saat 15.00'dan itibaren Dom HBF önünde yürüyüş olacak. Saat 19.00'dan itibaren dernekte eylem devam edecektir.

Bavyera / Baden-Würtemberg / Hessen ve Saarland mitlesen Strassburg nöbet etkinliğine katılacak.