Almanya’da 'Ekim ayı şehitleri' anması

Kürt özgürlük mücadelesinde Ekim ayında hayatın kaybedenler anısına Almanya’nın Freiburg kentinde bir anma toplantısı yapıldı.

Freiburg Şehit Aileleri Komisyonu ve Nuda Kadın Meclisi tarafından düzenlenen anma etkinliği, Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde yapıldı. Almanya'da kısa bir süre önce bedenini ateşe veren Ümit Acar ile Güney Kürdistan'da hayatını kaybeden HDP eski milletvekili Ibrahim Ayhan şahsında yapılan anmaya yaklaşık 300 kişi katıldı.

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada tertip komitesi adına Freiburg Şehit Aileleri Komisyonu sözcüsü Salih Hezexî, açılış konuşmasını yaptı.

Daha sonra söz alan KOMAW Eşbaşkanı Dayika Şengê Ekim ayı boyunca “sayısız şehit” verildiğini belirterek "Bu mücadelenin bu güne gelmesinde binlerce isimsiz kahramanın ödediği bedellerin payı vardır. Bizler onlara layık olmak istiyorsak işimizi layıkıyla yapmalıyız” dedi.

Şengê, “Çünkü biz işimizi ne kadar iyi yaparsak o kadar erken özgürlük mücadelesi hedefine ulaşır. Bizim bu hedefe ulaşmamız şehitlere olan en büyük sözümüzdür. Ben bir anne olarak öleceğim dakikaya kadar bu uğurda mücadele vereceğime söz veriyorum" diye ekledi.

Dayika Şengê'nin konuşması sonrasında anmaya katılanlar da günün anlam ve önemi ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Anma sonrası katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.