Almanya’da Kürtler sokaklarda-YENİLENDİ-I

Almanya’da Kürdistanlılar ve dostlarının Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri sürüyor. Birçok kentte alanlara çıkan on binlerce kişi, Rojava direnişini selamladı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları Almanya’nın onlarca kentinde on binlerce kişinin katılımı ile protesto edildi.

WUPPERTAL

Almanya'nın Wuppertal kentinde işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları Kürdistanlılar ve dostları tarafından protesto edildi. Binlerce kişinin katıldığı protesto eylemi saat 18.00'da kentin en işlek caddesi olan Ctiy Arkaden önünde, "Bijî berxwedana Rojava" sloganıyla başladı. Yürüyüş boyunca sık sık, "Katil Erdoğan", "Biji berxwedana Rojava", "Terörist Erdoğan", "Bijî azadiya Kurdistan" ve "Bijî yekîtîya gele Kurd" sloganları atıldı. Eylemde yapılan açıklamalarda Türk devletinin işgalciliği teşhir edilirken, işgalciliğe karşı tüm halkların sessiz kalmaması ve Rojava'ya sahip çıkılması çağrısı yapıldı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de on binin üzerinde kişinin katılımı ile düzenlenen protesto eylemi öğle saatlerinden itibaren başladı.

HEILBRONN

Heilbronn kentinde yaşayan yüzlerce Kürdistanlı saat 18:00'de Hauptbahnhof'ta bir araya gelerek Rojava'ya yönelik Türk devletinin saldırısı protesto edildi.

SAARBRÜCKEN

Saarbrücken'de binlerce kişi Türk devletinin Rojava işgalini protesto etmek için Europagaleri önünde bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. Sık sık, "Terörist Erdoğan Kürdistandan defol" ve "Biji berxwedana Rojava" sloganlarının atıldığı eylem bildiri dağıtımının ardından sona erdi.

HAMBURG

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal girişimlerini protesto etmek için Hamburg'da binlerce kişi Türk Konsolosluğu önüne doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte konuşan KNK temsilcisi Serhat Çetinkaya, işgal girişimine karşı Kürdistanlıların seferberlik ruhu ile alanları doldurması gerektiğini belirtti. Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir de Erdoğan'ın tescilli bir faşist olduğunu ve kadın öncülüğünde gelişen devrime düşmanlık yaptığını söyledi. Yazar ve kadın hakları aktivisti Anja Flach ise Erdoğan faşizmine karşı sessiz kalan ülkeleri kınadı. Yürüyüşün sonlarına doğru Alman polisi konsolosluğa giden yolu kapattı. Konsolosluğa yürümek isteyen gençlere polislerin tazyikli su ve biber gazı ile saldırması sonucu onlarca kişi yaralandı. Hamburg'da Cumartesi günü saat 15.00'da Sternschanze tren istasyonunda kitlesel bir miting düzenlenecek.

GÖTTİNGEN

Almanya’nın Göttingen kentinde yüzlerce Kürdistanlı ve dostları Türk devletinin Rojava işgalini protesto etti.

NÜRNBERG

Kürtler ve dostları Almanya'nın Nürnberg kentinde 3 gündür kesintisiz bir şekilde ayakta. Nürnberg'de Rojava işgalini protesto etmek için bir yürüyüş düzenlendi. Bugün saat 18.00'da Lorenzkirche Meydanı'nda toplanan Kürdistanlılar ve dostları Wessartrom Meydanı'na kadar bir yürüyüş yaptı.

STUTTGART

Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Kobanê meydanında bir araya gelerek Türk devletinin Rojava işgalini protesto etti.  Rojava işgali için yapılan eylemler 3. gününde Kobanê meydanında çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu binlerce kişi ile devam etti.

DTKM, MLKP, PARTİZAN, PYD, MLPD, Insitiative Kurdistan, DTKM, AABF-BW temsilcileri de eyleme katıldı.

Sık sık, “Susma ortak olma”, “Katil Erdoğan, Rojava’dan defol”, “PYD insanlık onurudur”, “Bîjî Serok Apo”, “Rojava yalnız değil" sloganları attı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Birleşmiş Milletler ve Avrupa kurumlarının sessizliği kınandı. Rojava'ya karşı sesiz kalan Avrupa ve Tramp'un ikiyüzlü politikalarına dikkat çekilen konuşmalarda Türk devletinin bundan güç alarak bu işgali gerçekleştirdiği ve DAİŞ’i yeniden Rojava’ya sürdüğü dile geldi.

TÜBİNGEN-REUTLİNGEN

Almanya'nın Tübingen kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Holzmarkt’ta bir araya gelerek Türk devletinin Rojava’ya yaptığı işgal saldırısını protesto etti.

Mitingde Reutlingen ve Tübingen DKTM meclisleri, Die Linke, MLPD üyeleri de katıldı.

Die Linke Federal Parlamento Milletvekili Heike Hansel bir konuşma yaptı. Die Linke Reutlingen ve Tübingen temsilcileri konuşmalarında her zaman Kürt halkı ile dayanışma içinde olacaklarını dile getirdi.

Mitingde sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji YPG”, “Biji YPJ” sloganları atıldı.

GIESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde de eylemler 2. gününde devam ediyor. Kalabalık bir şekilde gerçekleşen eylemde Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Berlinerplatz’da bir araya gelen halk, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Berlinerplatz’dan Kirchplatz’a kadar süren yürüyüş boyunca sık sık sloganlar atıldı. DKTM Giessen Eşbaşkanı burada yaptığı konuşmada “Bundan sonra halkımız böyle güçlü bir katılım ile her gün Berlinerplatz’da toplanmalıdır” dedi.

DARMSTADT

Darmstadt kentinde de eylem adresi Luisenplatz’dı. Yüzlerce kişi Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Alman sol, sosyalistlerin de katıldığı eylemde sık sık, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

Bu kirli savaşın bir an önce durdurulması, mazlum Kürt halkının büyük katliama uğramadan bir an önce bu savaşın son bulması için tüm barış severlerin ve dünya kamuoyunun duyarlı olması gerektiği eylemde dile getirildi.

ESSEN

Essen'de de 6 bin kişinin katılımı ile düzenlenen protesto eyleminde Türk devletine tepki yoğundu. Eylemde Essen DKTM Eşbaşkanı Yılmaz Gültekin, Av. Roland Masitarin, MLPD temsilcisi birer konuşma yaptı.

"Katil Erdoğan", "Diktatör Erdoğan" sloganlarının atıldığı eylem, "Çarxa Şoreşe" marşı ile sona erdi.

GELSENKIRCHEN

Gelsenkirchen kentinde de 500 kişinin katılımı ile düzenlenen eylemde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

FREIBURG

Freiburg'da da kitlesel bir eylem düzenlendi. Alte Synagoge Meydanı'da bir araya gelen yüzlerce kişi, kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

"Biji Serok Apo", "Biji berxwedana YPG/YPJ", "Katil Erdoğan Kürdistandan defol" sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmada Türk ordusu tarafından yapılan saldırılarda sivillerin katledilği belirtildi.

Eylemden sonra çoğulunu gençlerin oluşturduğu bir grup, merkezi tren istasyonuna doğru yürüyüşe geçerek, tren garını işgal etti. 

SIEGEN

Siegen kentinde de Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları kitlesel bir eylemle protesto edildi.

MÜNİH

Münih’te de yüzlerce kişinin katılımı ile düzenlenen yürüyüşte Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Alman sol grupları tarafından organize edilen eylem Stacus’ta gerçekleşti. Kent merkezinde başlatılan yürüyüş ABD Konsolosluğu önüne kadar devam etti. Geç saatlere kadan süren eylemde Rojava’yı sahiplenme mesajları verildi.

HANNOVER

Hannover’de de Türk devletinin saldırıları binlerce kişi tarafından düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi. “Rojava’ya saldırı insanlığa saldırıdır” pankartı ile eylem yapıldı.

Bilgilendirme standı açılması ardından saat 18.00’da kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık, “terörist Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı.

OLDENBURG

Oldenburg kentinde de düzenlenen bir eylemle Türk devletinin saldırıları protesto edildi.