Almanya’nın 5 kentinde Rojava’yı sahiplenme eylemleri

Almanya’nın Bremen, Bonn, Frankfurt, Münih ve Freiburg kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Eylemlerde, Rojhilat Kürdistan’ında sürdürülen halk direnişi de sahiplenildi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen eylem ile Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

"Rojava’yı Savunma Komitesi” komitesinin çağrısıyla Bahnhof Vor Platz'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları “Rojava ile dayanış” pankartı ile yürüyüşe geçti. Kent merkezine doğru başlayan yürüyüş boyunca çok sayıda bildiri dağıtıldı.

Yılın bu günlerinde Almanya’da gelenekselleşen “çocukların meşaleli yürüyüşü”nde ise çocuklar YPG, YPJ flamaları, sarı kırmızı renklerle süsleyerek yaptıkları meşalelerle “Rojavalı çocuklar ölmesin, meşalelerimizi birlikte yakalım” sloganı ile yürüdü.

Alman devletinin Türk devletine silah satışlarını protesto atan sloganlar eşliğinde Eyalet Parlamentosu önünde düzenlenen miting ile eylem sona erdi.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde de düzenlenen eylem ile Rojava direnişi ile Rojhilat Kürdistan’ında devam eden halk direnişi sahiplenildi.

Kaiser Platz'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostlarının eylemi 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Yapılan konuşmalarda Rojava’ya yönelik işgal saldırıları kınanırken, Erdoğan ve Ruhani’yi boşa çıkarmanın tek yolunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden ve Kürt halkının ulusal birliğinden geçtiği belirtildi. Eylem sloganlarla sona erdi.

FRANKURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de HBF önünde bir miting ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri protesto edildi. Savaş karşıtı sloganların atıldığı eylemde YPG, YPJ bayrakları taşındı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde Sara Kadın Meclisi ve PYD Münih bir bilgilendirme standı düzenleyerek, Rojava’da yürütülen onur direnişini sahiplendi. Türk mallarını boykot kampanyasına ilişkin de bilgilendirmelerin yapıldığı stantta Türkiye’ye tatile gidilmemesine ilişkin de bildiriler dağıtıldı.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de bir miting ile Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi. Alte Synagoge Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, düzenledikleri eylem ile işgal saldırılarını protesto etti.

Eylem “Biji berxwedana YPG”, “Biji Serok Apo”, “Katil Erdoğan Kürdistan’dan defol” sloganları ile sona erdi.