Almanya'nın yasak kararı kitlesel gösteriyle protesto edilecek

Alman İçişleri Bakanlığı'nın PYD, YPG ve YPJ bayraklarını yasaklama kararı cumartesi günü başkent Berlin'de düzenlenecek bir dizi kitlesel gösteriyle protesto edilecek.

Alman İçişleri Bakanlığı'nın PYD, YPG ve YPJ bayraklarını yasaklama kararı cumartesi günü başkent Berlin'de düzenlenecek bir dizi kitlesel gösteriyle protesto edilecek. Gösteriye Alman sol ve sosyalist grupları da destek verecek.

Almanya İçişleri Bakanlığı 2 Mart 2017 günü eyaletlere gönderdiği bir genelge ile aralarında PYD, YPG, YPJ, PJAK, YXK ve NAV-DEM’in de bulunduğu çok sayıda Kürt parti ve kuruluşun bayrak/flamalarının yasaklanmasını talep etmişti. Bakanlık, genelgeyi 1993 yılından itibaren Almanya’da yürürlükte olan PKK yasağının “güncellenmesi” olarak açıklamıştı.

İLK GÖSTERİ BERLİN’DE

İçişleri Bakanlığı'nın bu kararı Almanya Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)'in organize ettiği bir dizi kitlesel gösteriyle protesto edilecek. Gösterilerin ilk başkent Berlin'de Cumartesi günü gerçekleşiyor. Neukölln ilçe belediye binası (Rathaus Neukölln) önünde saat 13.00'de başlayacak etkinlikte Alman hükümetinin Kürtleri kriminalize etme politikası kınanacak.

Berlin'deki Kürt kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Alman sol-sosyalist grupların da destek verdiği etkinlik "Rojava'ya özgürlük" ve "PYD, YPG, YPJ'nin kriminalize edilmesine karşı mücadele" adıyla düzenlenecek.

NAV-DEM tarafından yapılan çağrıda Kürdistanlıların yanı sıra Alman demokrat, anti-militarist ve dayanışmacı bütün kesimlerin katılması gerektiği belirtildi. Batı Kürdistan ve Suriye'de YPG'nin öncülüğünde DAİŞ çetelerine karşı bir insanlık mücadelesinin verildiği ifade edilen çağrıda Alman kamuoyundan Berlin hükümetinin yasak kararına karşı dayanışmada bulunması istendi.