Almanya ve Avusturya’da açlık grevleri sürüyor

Almanya ve Avusturya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlatılan açlık grevleri devam ediyor.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da açlık grevi eylemcileri, Türk büyükelçiliği önüne çelenk bıraktı. Eylemciler daha sonra Başbakanlık önündeki Özgürlük meydanı Heldenplatz’da kurulan çadırda eylemlerine devam etti.

Bildiriler de dağıtan açlık grevcileri, Salı günü yapılacak protesto eylemine katılım çağrısında bulundu. Eylemde Öcalan’a tecrit ve Viyana parlamentosuna sunulan sembollerin yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısı protesto edilecek. Protesto eylemi saat 08.00 ile 11.00 arasında yapılacak. Demokratik Toplum Merkezi Eş Başkanı Nurcan Güleryüz, Kürtler ve demokratik çevreleri protesto eylemine katılmaya çağırdı.

Almanya’nın Stuttgart kentindeki açlık grevi beşinci gününde devam etti. Bu Pazartesi günü Heilbron’dan gelen altı kişilik bir grup grevi devraldı. Grev, gündüzleri Marstallstraße’de kurulan çadırda, akşamları da Demokratik Toplum Merkezi’nde sürdürülüyor. Açlık grevi, 21 Aralık’a kadar ikişer veya üçer günlük olarak dönüşümlü bir şekilde sürdürülecek.

Almanya'nın Hamburg kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı ve açlık grevindeki DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven'e destek için açlık grevi sürüyor.

Eyleme Oldenburg, Bremen ve Lübeck'ten gelen gruplar da katıldı. DKTM'de 20'yi aşkın kişi tarafından sürdürülen eyleme ziyaretler yapılıyor. Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir, KNK Temsilcisi Serhat Çetinkaya, Hamburg ATİK adına bir heyet, Boks Şampiyonu İsmail Özer, eski milletvekilleri de eylemcileri ziyaret etti.

KCD-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da eylemcilere ziyaretinde şöyle konuştu:

"Tecridi kıramazsak faşizme yeniliriz. Kürdistan'da yürütülen savaş ve yıkımlar tecritle ilintilidir. Sadece Kürt halkına değil; sosyalist, muhalif, aydın olan herkese tecrit uygulanıyor. AKP devleti, kendi varlığını Kürtlerin yok olmasında görüyor."

Koç, ABD'nin PKK yöneticilerini hedef alan kararına da tepki gösterdi.