Almanya ve Avusturya'da Efrîn eylemleri

Almanya'nın Bonn ve Münih ile Avusturya'nın Viyana kentlerinde Efrîn için eylemler devam etti.

Almanya'nın Bonn kentindeki Kürdistanlılar ve Alman dostları, 3 günlük çadır eylemleri ve akşam saatlerindeki mitinglerle Efrîn için eylemselliklerini sürdürüyor.

Bonn merkez Boltterplatz'daki çadır eyleminin 2. gününde düzenlenen mitingde işgalci saldırılar protesto edildi. PYD-Bonn'un destek verdiği eylemi Sarya Kadın Meclisi organize etti.

Alman silahlarıyla Kürtlerin katledildiğine dikkat çekilen eylemde, Alman halkına dayanışma ve hükûmetine baskı yapma çağrısında bulunuldu.

Mitingde, Cumartesi aynı alanda ve NRW-Güney Bölgesi çapında düzenlenecek eyleme yoğun katılım çağrıları yapıldı.

Bonn Halk Meclisi Eş Başkanı Ahmet Mardin de "Erdoğan, sonu geldiği için bu kadar saldırganlaştı" diyerek, diktatörlüğe karşı birlij çağrısı yaptı.

MUNIH

Almanya'nın Münih kentinde belediye önünde Efrîn eylemi düzenlendi. SARA-Kadın meclisi, PYD, Kürt Toplum Meclisi, HDK-Münih ve Münih Efrîn Platformu'nun öncülüğündeki eylemde, 'Türk askeri Efrîn'den defol', 'Çocuk katili Erdoğan' sloganları atıldı.

Eylemde, Cumartesi (yarın) düzenlenecek yürüyüşe de katılım çağrısı yapıldı. Yürüyüş saat 16.00'da Stachus'ta başlayacak.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da din ve siyaset çevrelerinden bir grup, Türk devletinin Efrîn'e saldırılarına karşı basın açıklaması yaptı.

Şehrin en eski kilisesi olan Stephansdom Kilisesi'nin üzerine Almanca 'Suriyeli Kürtler İçin Barış' yazılı pankart asan grup, daha sonra bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan Papaz Tony Faber, Efrîn'e yönelik saldırıların insanlık dışı olduğunu, bir an önce sona ermesi gerektiğini, Efrîn'de insanlığın yok edilmek istendiğini belirtti. Faber, "Tüm kalbimizle ve dualarımızla Efrîn halkının yanındayız" dedi.