Almanya ve Kıbrıs'ta 'Efrîn' eylemleri

Kıbrıs'ın Limasol ve Almanya'nın Saarbrücken kentlerinde, Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırıları 19. gününde protesto edildi.

LİMASOL

Kıbrıs'ın Limasol şehrindeki Kürt Kültür Merkezinde bir araya gelen onlarca çocuk, Efrîn'e saldırılarda yaşamını yitiren çocuklar için tepkilerini gösterdi. Kıbrıs'ta yaşayan Kürdistanlı çocuklar iki gün okula gitmeyerek saldırları protesto etti.

Çocuklar sık 'Terörist Erdoğan', 'Bijî berxwedana Efrînê', 'Bijî berxwedana YPG' sloganlarını attı.

Çocuklar Limasol Belediyesi önüne kadar yaptıkları yürüyüşte, Efrîn'de katledilen çocukların fotoğralarını ellerinde taşıdı. 

Çocuklar tepkilerini şu ifadelerle dile getirdi:

"Fatma Xalid: "Türkiye girmiş evlere, çocuklara, insanlara bomba atıyor. Bunu gören insanlar gözlerini, kulaklarını kapatmışlar. Anneler çocuklarının korkudan gözlerini kapatıyor. İnsanlar sessiz kalmamalı."

Torin Osman: "Biz Efrîn'i seviyoruz. Biz Efrîn'i bırakmayız; anneler, babalar, çocuklar, Efrîn'i bırakmayız."

Ehmed Derboş: "Türkiye'nin yaptığı bombalamalardan dolayı çocuklar ellerini kollarını kaybediyor. Aynı saldırıların 1974'te Kıbrıs'ta da olduğunu unutmayalım ve bunun Efrîn'de devam etmesini istemiyoruz. Bizim isteğimiz, Kıbrıslılar sessiz kalmamalı ve seslerini Efrîn için yükseltmeli."

Zübeyde Taşkın: "Biz bugün Erdoğan'ın Efrîn'e saldırılarını kınamak için buradayız. Büyüklerin yaptığını anlaşmalar yüzünden bugün Efrîn'de çocuklar ölüyor. Ölen çocuklar da her çocuk gibi oynamalıdır."

Dursun Akşahin: "Bugün ölen çocuklar için anneler ağlıyor. Biz bu sonlanana kadar alanlarda olacağız. Sesimizi yükseltelim. Sesimizi YPG'liler duyduklarında güç kazanacaklardır."

SAARBRUCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentindeki Kürdistanlılar, Eyalet Parlamentosu önünde toplanarak, Efrîn'e işgali protesto etti. Miting öncesinde Sol Parti Eyalet Başkanı Jochen Flackus ile görüşen DKTM temsilcileri, Alman devletinin tutumunu eleştirdi, eyalet düzeyinde de insan haklarını savunan kurumların harekete geçmesi gerektiğini belirtti. DKTM adına konuşan Dilan Akdoğan, Eyalet Parlamentosunun hükûmete baskı kurmasını istedi. 

Flackus ise oturumlarında Efrîn'i gündeme alacaklarını belirtirken, "Daima Kürt halkının yanında olacağız" dedi. 

Mitingde ise Milletvekili Oskar Lafontaine, Efrîn'e dönük saldırıları ve Alman hükûmetinin silah ticaretini sert bir dille kınadı.