Ankara’daki Alman büyükelçiliğinin avukatı gözaltına alındı

Ankara’daki Alman büyükelçiliğinin avukatlarından biri “ajanlık” suçlamasıyla gözaltına alındı. Berlin-Ankara hattında yeni bir kriz kapıda.

Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre Ankara’da bulunan Almanya Büyükelçiliği’nin işlerini yürüten avukatlarından biri Türk polisi tarafından gözaltına alındı. Türk yargı birimleri “ajanlık” suçlaması yürüttüğü avukata büyükelçilik tarafından Almanya’da iltica eden Türk vatandaşlarına ilişkin bilgilere ulaşma görevi verildiği belirtildi.

Ankara’da gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan avukatın Almanya’da siyasi sığınma başvurusunda bulunanlara ilişkin Türkiye’deki yargılamalarını takip etmekle uğraştığı ifade ediliyor. Bu gözaltıyla Almanya’da başta Kürtler olmak üzere Erdoğan rejimi muhalifi ilticacıların bilgilerinin tehlikeye girebileceğine dikkat çekiliyor.

Spiegel’in haberine göre başta Ankara’daki Alman Büyükelçisi Martin Erdmann olmak üzere Alman hükümeti avukatın serbest bırakılması için geçtiğimiz Eylül ayının ortasından bu yana uğraşıyor, ancak girişimler sonuçsuz kalıyor. Ayrıca bu gözaltının Berlin-Ankara hattında yeni bir krizi doğurabileceği ifade edildi.