Anneler Strasbourg’dan seslendi: Yarın çok geç olabilir!

Tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde sürdürülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 119’uncu gününe girerken, direnişçilere destek veren anneler Avrupa’daki Kürtlerin ‘çok geç olmadan’ mücadeleyi daha da büyütme çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, birçok eylemcinin sağlık durumunda yaşanan kötüleşmeye rağmen kararlılıkla sürüyor.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 kişinin katıldığı açlık grevi eylemcilerinden Yüksel Koç ile Deniz Sürgüt dün hastaneye kaldırılmış, eylemciler tedaviyi reddederek eylemlerini devam ettirmişlerdi.

ANNELERDEN HALKA VE YETKİLİ KURUMLARA ÇAĞRI

Bugüne kadar cezaevlerinde düzenlenen fedai eylemlere rağmen tecridin sonlandırılması noktasında sessiz kalan Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) tavrı da tepki çekiyor.

118’inci gününde süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerini ziyaret eden Nure Sincar, özellikle Avrupa’da yaşayan Kürt halkına seslenerek, eylemlilikleri yükseltme çağrısı yaptı.  Kürt halkının binlerce tutsağın zindanlarda katıldığı açlık grevleriyle paralel olarak düzenlenen eylemlere katılma çağrısı yapan Sincar, “Zindanlarda direnenlerin hepsi sizin çocuklarınızdır” dedi.

Halkın birlikte ayağa kalkması gereğine vurgu yapan Nure Sincar, halkın sahiplendiği direnişin başarılı olacağının altını çizdi.

ŞEHİT ANNESİ: YARIN ÇOK GEÇ OLUR

Oğlu Adil Sünger’i (Lecwan Munzur) 2016 yılında özgürlük mücadelesinde kaybeden Ayten Sünger ise, CPT’nin yanı sıra Türkiye’ye etki gücü olan Avrupa Birliği’ne (AB) çağrı yaptı. Her geçen gün açlık grevlerinde ölüme daha fazla yaklaşıldığını söyledi. Sünger, Avrupa’daki Kürtlerin de devam eden sessizlik protestoları başta olmak üzere eylemlere katılmaları çağrısı yaptı.

Kürdistan’da halkın büyük bir baskı ortamında direndiğini vurgulayan Ayten Sünger, Avrupa’da daha güçlü bir biçimde alanlara çıkılmasının sorumlu AB ile kurumları harekete geçireceğinin de altını çizdi. “Eğer bugün bu mücadeleye destek vermezsek, yarın çok geç olur” diyen Sünger, daha fazla ölümler yaşanmadan direnişin yükseltilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

118’İNCİ GÜNDE YOĞUN ZİYARETLER SÜRDÜ

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki  süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dün gün boyunca yoğun ziyaretler gerçekleşti. Dün Almanya’nın Köln, Bremen ve diğer birçok şehrinin yanı sıra Fransa’nın Metz ve İsviçre’nin St Gallen şehirlerinden onlarca kişi Strasbourg’daki eylemcilere destek ziyaretinde bulundu.