Anti Faşist Cephe'den ‘Erdoğan’ı protesto edelim’ çağrısı

Anti Faşist Cephe, Libya konferansı için bugün Almanya’nın başkenti Berlin’e gelecek olan Türk cumhurbaşkanı Erdoğan’ın protesto edilmesi çağrısında buldu.

Almanya’nın öncülüğünde Libya’daki iç çatışmalara son verilmesi amacıyla başta ABD, Rusya, Çin, Türkiye, İngiltere, Fransa ve Mısır’ın katılımıyla bugün başkent Berlin’de uluslararası bir konferans düzenlenecek.

Başbakan Merkel’in konferans için Berlin’e davet ettiği isimler arasında Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor. Erdoğan’ın davetliler arasında yer alması tepkilere yol açarken, Türk Cumhurbaşkanı’nın gelişi nedeniyle bugün Federal Meclis önünde kitlesel bir protesto gösteri düzenlenecek.

#RiseUp4Rojava (Rojava İçin Ayağa Kalk) Platformu’nun öncülüğünde saat 10.00’da başlayacak gösteri için Anti Faşist Cephe de bir çağrıda bulundu. Birçok Alman sol grubunun yer aldığı Anti Faşist Cephe Erdoğan’ın Berlin’de protestolarla karşılanmasını istedi.

‘ERDOĞAN HİTLER’İN İZİNDE GİDİYOR’

Libya’nın stratejik önemine dikkat çeken Anti Faşist Cephe Almanya’nın bölgedeki çıkarlarından özellikle de yeni bir göç dalgası korkusundan dolayı böyle bir konferansa ev sahipliği yaptığını bildirdi. Erdoğan gibi bir diktatörün ise davet edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulanan açıklamada “Erdoğan Hitler’in izinde gidiyor” görüşü dile getirildi.

Erdoğan’ın da muhalefet ve basına baskılar yaparak her türlü temel insan haklarına son verdiğine belirten Anti Faşist Cephe, ayrıca Rojava Kürdistan’ında Türk devleti ve çetelerinin işlediği suçlara dikkat çekerek “Tüm bunlar göz önüne alındığında Erdoğan protesto edilmeyi yeterince hak ediyor” vurgusunu yaptı.