Avrupa’da işgal ve gasp protesto ediliyor

Avrupa'da Türk devletinin işgal saldırıları ve HDP'li belediyelerin gasp edilmesi ile kadına şiddet protesto ediliyor.

Almanya’nın Duisburg kentinde Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından tren garı önünde düzenlenen mitingde, Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Zînî Wertê bölgesine saldırısı ve HDP’li 5 belediyeyi gasp etmesi protesto edildi.
Duisburg DKTM Eşbaşkanı Niyazi Öztaş, "Kürt düşmanı sömürgeci faşist Türk devleti, Kürdistan parçalarındaki askeri saldırılarını yoğun biçimde sürdürüyor. Bakur’da, Başur’da, Rojava’da dağı taşı bombalıyor; her gün kadın yaşlı ve çocuk demeden insanlarımızı katlediyor; Kürdistan doğasını tahrip ediyor" dedi.

'ÜLKEYİ ZİNDANA VE CEHENNEME ÇEVİRDİLER'

Öztaş şunları da ifade etti:
"AKP-MHP yönetimindeki faşist Türk rejimi, kaynakları tüketen savaş bütçesi, sermaye transferi zorbalığı, derin ekonomik kriz, işsizlik, gelir adetsizliği, çarpık sağlık sisteminin yanı sıra salgınla mücadele adı altında daha da artırdığı faşist uygulamalarıyla tüm Türkiye’yi zindana, Kürdistan’ı ise cehenneme çeviriyor. Kürtlerin mezarlarından dahi korkan ve mezarları tahrip eden, cenazelerimizi asfaltlara gömen sömürgeci faşist Türk devletinin başındaki AKP/MHP çetesi son olarak Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova’da HDP’li belediyeleri cebir ile gasp etti. Güney Kürdistan’da Kürtler arası çelişkiyi çatışmalara dönüştürmeyi tezgahlamaya başlamış durumda. Özelikle Zînî Wertê’de bırakuji planını uygulamaya çalışıyor.

'PLANI BOŞA ÇIKARALIM'

Güney’deki halkımızı ve tüm Kürdistanlı örgütleri faşist TC devletinin bu planını hep birlikte boşa çıkarmaya çağırıyoruz.
Eyleme AGİF'den de katılım oldu ve Kayıplar Haftası dolayısıyla mesajlar verildi.
Mitingde "İşgalci güçler Kürdistan'dan defol", “Terörist Erdoğan", "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.
Eylem, Duisburg Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafından 27 Mayıs günü Avendunkplatz'da yapılacak 'Kadına yönelik şiddete hayır' mitingine katılım çağrısıyla son buldu.

ANTWERPEN'DE DİRENİŞ MESAJI 

Türk devletinin HDP ve kadın hareketine yönelik baskı ve saldırıları Belçika'da da protesto edildi. Antwerpen'de düzenlenen eylemde, AKP-MHP iktidarının belediyeleri gasp etmesi, kadınları siyasi soykırım operasyonuyla gözaltına alması protesto edildi. Eylemde faşizme karşı direniş mesajı verildi.

STOCKHOLM PROTTESTO EYLEMİ

Türk devletinin HDP'li belediyeleri gasp etmesi ve politikacıları tutuklaması İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenelenen eylemlerle de protesto edildi.


Amara Kadın Meclisi'nin çağrısı üzerine Stockholm'mde taşıt trafiğine kapalı Drottningsgatan Caddesi'nde bir araya gelen Kürdistanlılar, PKK, KCK ve Kürt Kadın Hareketi'nin bayrakları ile "Türk devletinin Kürtlere düşmanlığına sessiz kalma”, “Türk devletinin işgalini durdurun” yazılı dövizler taşıdı.

Eylemde “Kayyumlar bizleri yıldıramaz”, “Katil, faşist Erdoğan” ve “Jin jiyan azadi” sloganları da atıldı.

Sergel Meydanı'nın üstündeki geçide gelen kitle, burada yarım saat süren bir gösteri daha düzenledi.

Amara Kadın Meclisi, Kürdistanlılar ve dostlarını, her hafta cumartesi günü saat 13.00'te Drottningsgatan'daki H&M mağazası önünde Türk devletini protesto eylemlerine katılmaya çağırdı.