AP önünde tecride karşı kitlesel eylemde dördüncü hafta

Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu (AP) önünde Öcalan üzerindeki tecride karşı düzenlenen kitlesel eylem dördüncü haftasına girdi. Bu haftaki eylem, AP’de öngörülen oturumlara denk geliyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla, Fransa’nın Strasbourg kentinde 14 kişilik grubun sürdürdürdüğü süresiz- dönüşümsüz açlık grevi, 120’inci gününe girerken, paralel olarak 25 Mart’tan bu yana kitlesel oturma eylemi yapılıyor.

Oturma eylemi, AP, Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) kurumlarının olduğu alanda gerçekleşiyor. Kitlesel eylemin ilk haftası açlık grevi olarak yapıldı. Sonraki haftalarda oturma eylemine dönüştü.

KCDK – E ve TJK – E’nin koordine ettiği kitlesel eylem ilk üç hafta AK önünde gerçekleşirken, dördüncü hafta AP önünde başladı.

Haftanın ilk beş günü sürecek oturma eylemine Avrupa’ nın çeşitli ülkesinde yaşayan Kürtler katılıyor.

Akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek eylemde “Öcalan’ a Özgürlük” , “CPT ve AK sessizliğine son ver” , “Tecridi kır, faşizmi yık” , “Yaşasın zindan direnişimiz” pankartları asıldı. Eylem alanında ayrıca Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu flamalar ve PKK bayrakları dikkat çekti.

Yapılan anonslarda Öcalan üzerindeki tecrit ile Leyla Güven öncülüğünde başlayan süresiz – dönüşümsüz açlık grevleri hakkında bilgilendirme yapılıyor.

Eylem tertip komitesinden Helene Dersim açlık grevlerinin riskli bir aşamada olduğunu belirtti. Dersim, Öcalan’ın demokrasinin ve birlikte yaşamın gelişmesinin anahtarı olduğunu belirterek, Türk Devleti’nin Kürt halkına karşı son savaş konseptinin 2015’teki tecrit ile başladığına vurgu yaptı.

Tecridin kırılmasının barış ve demokrasinin önünü açacağını ifade eden Helene Dersim, Avrupa kurumlarının görevlerini yerine getirmesini talep etti.

Tecrit kırılıncaya kadar eylemlere devam edileceğini sözlerine ekleyen Dersim, Avrupa’da yaşayan Kürt halkının eylemlere sahip çıkması çağrısında bulundu.

Oturma eylemi, Cuma günü son bularak Pazartesi günü yeniden başlayacak.