AP önündeki açlık grevi 2. gününde-YENİLENDİ

Fransa’nın Strasbourg kentinde 250 kişi ile başlayan AP önünde süresiz-dönüşümlü açlık grevi ikinci gününde 326 kişi ile devam ediyor.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle 250 kişi ile başlayan AP önünde süresiz-dönüşümlü açlık grevi ikinci gününde 326 kişi ile devam ediyor.

Eyleme şu kent ve kurumlardan katılım sağlandı: Fransa'dan Rennes, Paris, Drancy, Creil, Villier le Bel, Evry, Marsilya, Dragunignan, 78. Bölge, Montpellier, Bordeaux, Almanya'dan Baden Wüttenberg-Bayern FCDK, Kuzey FCDK Berlin, Hamburg, Niedersachzen,  Fed-Med NRW, Hessen FCDK Kawa, Saalanda, İsviçre DKTM, Belçika DKTM, Hollanda DKTM, Diaspora Şengal Meclisi, NAV-YEK, PYD, Komaw, CÎK, TEV ÇAND ve Ciwanen Şoreşger.

Çoğunluğu gençlerden oluşan eylemcilerin moral olmaları dikkat çekti.

Rojhilat'tan Ronak Senê, Kürtçe stranlar seslendirdi.

Eylemciler, ayrı gruplar halinde Kürtçe stranlar söyleyen annelere eşlik ederek sloganlarla otobüslere bind. Freiburg'dan Strasbourg’a doğru hareket eden 250 kişilik açlık grevi eylemcileri, saat 10:00 sıralarında Avrupa Parlamentosu önüne gelerek eylemine devam etti.  

Tertip Komitesi adına konuşan Hunermend Hozan Sexithan, eylemin anlam ve önemine dikkat çekerek, tecrit kırılana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

AVRUPA KURUMLARI KINANDI

Strasbourg açlık grevinde 100 gündür bulunan Mustafa Sarıkaya, Yüksel Koç, Ramazan İmir, Kerem Solhan’ın aileleri ile fedai eylem düzenleyen Zehra Sağlam'ın ağabeyi Metin Sağlam katıldı. Aileler 100 gündür açlık grevinde olana yakınları için başta CPT, AİHM, AP, Avrupa kurumlarını kınadı, dost çevreleri eylemi sahiplenmeye çağırdı.  

ŞEHİT AİLELERİ: SAHİP ÇIKIN

Şehit aileleri adına konuşan Şengê Kahraman, “Önderlik etrafında oluşturulan bu ateşle düşmanın çeperini kırmalıyız ve el ele verip başarıyı sağlamalıyız. Bedel ödemeden hiçbir şey olmaz. Önderliğimize sahip çıkmalıyız, bütün ailelerden ricam; mücadelenize sahip çıkın” dedi.

Eylemin ikinci gününde Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) bir heyetin eylem yerine geleceği ve tertip komitesi ile temasta bulunacağı bilgisi verildi. Heyetin eylemcilere AP'nin mesajını ileteceği bildirildi. Daha sonra 50 kişilik bir grup beyaz kefenler giyerek AP önünde yaşanan ölümleri protesto edecek.